مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,136
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

322
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی سینتیک تخریب رنگ رب گوجه فرنگی در طی فرایند حرارتی و مدل سازی این تغییرات با روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 56

چکیده

 رنگ از فاکتورهای مهم کیفی محصولات فرایند شده گوجه فرنگی مانند رب می باشد و به شدت تحت تاثیر فرایند حرارتی قرار می گیرد. هدف اصلی در این پژوهش, ارزیابی سینتیک تخریب رنگ رب در طی فرایند حرارتی با استفاده از معادله آرنیوس و بررسی روند این تغییرات با استفاده از روش سطح پاسخ بود. برای این منظور, رب گوجه فرنگی در سه دمای 60, 70 و 80 درجه سلسیوس به مدت 25 تا 100 دقیقه تحت فرایند قرار گرفت و با استفاده از سه شاخص اصلی رنگ شامل L, a و b, نسبت a/b, اختلاف رنگ کلی (TCD), شاخص اشباعیت (SI) و زاویه هیو (HU) تعیین شد. سینیتیک تخریب این پارامتر ها با استفاده از معادله آرنیوس ارزیابی شده و روند تغییرات آنها با روش سطح پاسخ بررسی و مدل سازی شد. همه پارامتر ها به جز TCA (مرتبه صفر), از واکنش های مرتبه اول پیروی کردند. شاخص b با بالاترین و TCD و a/b با کمترین انرژی فعال سازی به ترتیب بیشترین و کمترین حساسیت به تغییرات دما را داشتند. بیشترین و کمترین نرخ تغییرات نیز به ترتیب مربوط به TCD و b بود. همه شاخص ها تحت تاثیر فاکتورها مستقل قرار می گرفتند (تاثیر دما بیشتر از زمان بود) و با استفاده از روش سطح پاسخ به خوبی قابل مدل سازی و پیش بینی بودند. به طورکلی, معادله آرنیوس جهت بررسی سینیتیک تغییرات رنگ رب گوجه فرنگی مناسب بوده و تاثیر مستقل و متقابل فاکتورهای زمان و دما با روش سطح پاسخ به خوبی قابل برآورد می باشد, به طوری که مدل های درجه دوم با دقت بالا (R2>0.95) قادر به پیش بینی متغیر ها می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گنجه، محمد، جعفری، سیدمهدی، و قادری، سجاد. (1394). بررسی سینتیک تخریب رنگ رب گوجه فرنگی در طی فرایند حرارتی و مدل سازی این تغییرات با روش سطح پاسخ. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 5(17)، 43-56. SID. https://sid.ir/paper/500581/fa

    Vancouver: کپی

    گنجه محمد، جعفری سیدمهدی، قادری سجاد. بررسی سینتیک تخریب رنگ رب گوجه فرنگی در طی فرایند حرارتی و مدل سازی این تغییرات با روش سطح پاسخ. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1394؛5(17):43-56. Available from: https://sid.ir/paper/500581/fa

    IEEE: کپی

    محمد گنجه، سیدمهدی جعفری، و سجاد قادری، “بررسی سینتیک تخریب رنگ رب گوجه فرنگی در طی فرایند حرارتی و مدل سازی این تغییرات با روش سطح پاسخ،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 5، no. 17، pp. 43–56، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/500581/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button