مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,121
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

783
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه یابی فرمولاسیون شکلات تیره پری بیوتیک با استفاده از مخلوط اینولین، ایزومالت و مالتیتول

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 86

چکیده

 در سال های اخیر, استفاده از شیرین کننده های جایگزین شکر در فرمولاسیون شکلات اهمیت ویژه ای پیدا کرده است که دلیل آن را می توان گرایش مصرف کنندگان به مصرف محصولات کم کالری با محتوای قندی کمتر به منظور ارتقاء بعد سلامت عنوان کرد. در این پژوهش, شکلات پری بیوتیک بدون قند با مخلوط شیرین کننده های کم کالری اینولین, مالتیتول و ایزومالت در سطوح مختلف (0 تا 38%) تولید گردید و فرمولاسیون بهینه از نظر خصوصیات رئولوژیکی, توزیع اندازه ذرات و رنگ با توجه به اهمیت آن ها در کیفیت نهایی شکلات تیره تعیین شد. نتایج مریوط به ویژگی های رئولوژیکی نشان داد ویسکوزیته کاسون در شکلات با افزایش مقدار اینولین, ایزومالت و کاهش همزمان مالتیتول افزایش یافت. از طرفی دیگر, تنش تسلیم کاسون در نمونه های شکلات با افزایش مقدار مالتیتول و کاهش همزمان اینولین افزایش یافته بطوریکه نمونه حاوی 100% مالتیتول بیشترین و نمونه حاوی 100% اینولین کمترین تنش تسلیم را دارا بود (p<0.05). همچنین نتایج مربوط به توزیع اندازه ذرات نشان داد که شاخص D90 در نمونه ها با افزایش اینولین, ایزومالت و کاهش مالتیتول افزایش یافت و شاخص D10 در نمونه حاوی 100% مالتیتول کمترین مقدار بود (p<0.05). رنگ سنجی نمونه ها نیز حاکی بر این بود که اینولین در تیرگی و مالتیتول در روشن تر دیده شدن شکلات نقش موثری داشت (p<0.05). در نهایت با استفاده از نرم افزار میکسچر, مقادیر ایزومالت 23.236%, اینولین 23.236% و مالتیتول 53.526% بعنوان فرمولاسیون بهینه شکلات تلخ بدون قند بر اساس ویژگی های رئولوژیکی, اندازه ذرات و رنگ تخمین زده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیومرثی، مریم، یگانه زاد، سمیرا، شهیدی، مصطفی، پهلوانلو، ابوالفضل، و خوش کیش، مارال. (1396). بهینه یابی فرمولاسیون شکلات تیره پری بیوتیک با استفاده از مخلوط اینولین, ایزومالت و مالتیتول. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 9(3)، 73-86. SID. https://sid.ir/paper/502179/fa

    Vancouver: کپی

    کیومرثی مریم، یگانه زاد سمیرا، شهیدی مصطفی، پهلوانلو ابوالفضل، خوش کیش مارال. بهینه یابی فرمولاسیون شکلات تیره پری بیوتیک با استفاده از مخلوط اینولین, ایزومالت و مالتیتول. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1396؛9(3):73-86. Available from: https://sid.ir/paper/502179/fa

    IEEE: کپی

    مریم کیومرثی، سمیرا یگانه زاد، مصطفی شهیدی، ابوالفضل پهلوانلو، و مارال خوش کیش، “بهینه یابی فرمولاسیون شکلات تیره پری بیوتیک با استفاده از مخلوط اینولین, ایزومالت و مالتیتول،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 9، no. 3، pp. 73–86، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/502179/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button