مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

720
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

532
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر فیبر هویج در زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و کیفیت ماست میوه ای زردآلو با استفاده از روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 122

چکیده

 در این پژوهش تاثیر افزایش فیبر هویج در طول نگهداری بر رشد لاکتوباسیلوس کازئی, خواص فیزیکوشیمیایی, حسی و میکربی ماست میوه ای زردآلو با استفاده از طرح آزمایشی (CCF) و روش سطح پاسخ (RSM) بررسی گردید. مقدار فیبر هویج در محدوده 1.5-0 درصد و زمان نگهداری در محدوده 20-2 روز بود. نتایج حاصل نشان داد با افزایش مقدار فیبر, تعداد کلنی های لاکتوباسیلوس کازیی و درصد خاکستر به طور معنی داری افزایش و درصد سینرزیس و رطوبت بطور معنی داری کاهش یافت (P<0.05). در طول زمان نگهداری نیز درصد اسیدیته, سینرزیس, تعداد کلنی های لاکتوباسیلوس کازیی و کپک بطور معنی داری افزایش و pH و نعداد کلنی های مخمر بطور معنی داری کاهش یافت (P<0.05). نتایج تجزیه آماری ارزیابی حسی نمونه های ماست نیز حاکی است با افزایش مقدار فیبر شاخص رنگ و طعم نمونه های ماست میوه ای کاهش پیدا کرد (P<0.05). با توجه به نتایج این تحقیق شرایط بهینه تهیه ماست میوه ای زردآلو عبارت از مقدار فیبر هویج 1.13 درصد و زمان نگهداری 15 روز بود. در این شرایط جمعیت لاکتوباسیلوس کازیی در حدود 8.1 سیکل لگاریتمی, رطوبت 77.88 درصد, سینرزیس 35.34 درصد, و امتیاز رنگ و طعم به ترتیب 3.16 و 2.73 از 5 تعیین شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    توحیدزاده، مینا، زمردی، شهین، الهامی راد، امیرحسین، و خسروشاهی اصل، اصغر. (1393). تاثیر فیبر هویج در زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و کیفیت ماست میوه ای زردآلو با استفاده از روش سطح پاسخ. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 6(1 )، 113-122. SID. https://sid.ir/paper/502201/fa

    Vancouver: کپی

    توحیدزاده مینا، زمردی شهین، الهامی راد امیرحسین، خسروشاهی اصل اصغر. تاثیر فیبر هویج در زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و کیفیت ماست میوه ای زردآلو با استفاده از روش سطح پاسخ. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1393؛6(1 ):113-122. Available from: https://sid.ir/paper/502201/fa

    IEEE: کپی

    مینا توحیدزاده، شهین زمردی، امیرحسین الهامی راد، و اصغر خسروشاهی اصل، “تاثیر فیبر هویج در زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و کیفیت ماست میوه ای زردآلو با استفاده از روش سطح پاسخ،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 6، no. 1 ، pp. 113–122، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/502201/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button