Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

658
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

212
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی شیوع سوء تغذیه و رابطه آن با عفونت، جوش نخوردن و تاخیر در جوش خوردن در بیماران ارتوپدی مراجعه کننده به بیمارستان باهنر کرمان

صفحات

 صفحه شروع 54 | صفحه پایان 60

چکیده

 زمینه و هدف: سوءتغذیه یکی از معضلات و مشکلات اساسی به عنوان فاکتور زمینه ای در عوارض شکستگی ها مثل عفونت, جوش نخوردن و تاخیر در جوش خوردن, محسوب می شود که طبعا کشف و درمان آن باعث کاهش میزان جوش نخوردن و دیرجوش خوردن شکستگی ها و نیز پیشگیری و یا بهبود سریعتر عفونت های پس از درمان شکستگی ها می شود. این مطالعه نیز بدین منظور انجام شده است. مواد و روش ها: ما در یک مطالعه آینده نگر تمام نمونه ها را به روش سرشماری در روزهای شنبه و چهارشنبه در طول مدت مطالعه بین سال های 1385 تا 1387جمع آوری کردیم که شامل بیماران ارتوپدی بستری شده در اورژانس بیمارستان باهنر کرمان جهت عمل جراحی ارتوپدی بودند. قد, وزن, ضخامت چین تریسپس, محیط عضلانی دور بازو و شرح حال و معاینه فیزیکی و نهایتا آزمایشات بیوشیمی, شمارش کامل سلول های خونی, آلبومین, میزان آهن خون, سدیمانتاسیون, CRP نیز برای بیماران انجام شد. پیگیری 6 ماهه بیماران به صورت حضوری و تلفنی انجام می شد و در صورت ایجاد عارضه شکستگی ها این میزان افزایش می یافت. برای آنالیز آماری از 16 SPSS و تست کای دو استفاده شد. یافته ها: در بین 104 نفر بیمار, 79 نفر (76%) مرد و 25 نفر (24%) زن بودند که میانگین سنی آنها 23±34 سال بود. 35 نفر مبتلا به سوءتغذیه بودند. تعداد کل بیماران جوش نخورده پس از پیگیری 9 نفر شامل 4 مورد در بیماران دچار سوءتغذیه و 5 مورد در بیماران غیرسوءتغذیه, میزان تاخیر در جوش خوردن 8 نفر شامل 7 مورد (20%) در بیماران دچار سوءتغذیه و 1 مورد (1.4%) در بیماران غیرسوءتغذیه و موارد عفونت 9 نفر شامل 6 مورد (17.1%) در بیماران دچار سوءتغذیه و 3 مورد (4.3%) در بیماران غیرسوء تغذیه بوده است. میانگین سنی در مبتلایان به سوء تغذیه 23±34 سال و در بقیه 22±35 سال بود. از نظر آماری رابطه معنی دار بین تاخیر در جوش خوردن و عفونت با سوءتغذیه وجود داشت (به ترتیب P=0.005 و P=0.023), ولی بین سوءتغذیه و جوش نخوردن ارتباط آماری معنی داری یافت نشد (P=0.064). نتیجه گیری: با توجه به آمار نسبتا بالای سوء تغذیه شامل 35 نفر (33.7%) در این مطالعه و باتوجه به اینکه از نظر آماری رابطه معنی دار بین عفونت و تاخیر در جوش خوردن و سوءتغذیه وجود دارد, می توان نتیجه گیری کرد که پیدا کردن بیماران سوءتغذیه قبل از عمل جراحی ارتوپدی و حمایت تغذیه ای می تواند از درصد موارد عفونت و تاخیر در جوش خوردن بکاهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی مبارکه، محمود، و صادقی فر، امیررضا. (1394). بررسی شیوع سوء تغذیه و رابطه آن با عفونت, جوش نخوردن و تاخیر در جوش خوردن در بیماران ارتوپدی مراجعه کننده به بیمارستان باهنر کرمان. نشریه جراحی ایران، 23(3)، 54-60. SID. https://sid.ir/paper/503394/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی مبارکه محمود، صادقی فر امیررضا. بررسی شیوع سوء تغذیه و رابطه آن با عفونت, جوش نخوردن و تاخیر در جوش خوردن در بیماران ارتوپدی مراجعه کننده به بیمارستان باهنر کرمان. نشریه جراحی ایران[Internet]. 1394؛23(3):54-60. Available from: https://sid.ir/paper/503394/fa

    IEEE: کپی

    محمود کریمی مبارکه، و امیررضا صادقی فر، “بررسی شیوع سوء تغذیه و رابطه آن با عفونت, جوش نخوردن و تاخیر در جوش خوردن در بیماران ارتوپدی مراجعه کننده به بیمارستان باهنر کرمان،” نشریه جراحی ایران، vol. 23، no. 3، pp. 54–60، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/503394/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا