مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,004
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

639
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری درجه حرارت بدن با ترمومتر مادون قرمز صماخی در مقایسه با ترمومتر جیوه ای دهانی

صفحات

 صفحه شروع 1140 | صفحه پایان 1145

چکیده

 مقدمه: روش استاندارد اندازه گیری درجه حرارت بدن در بزرگ سالان با ترمومتر جیوه ای دهانی می باشد. نگرانی های در ارتباط با اثرات سمی جیوه در صورت شکسته شدن ترمومتر در دهان, به خصوص در اطفال, نیاز به همکاری بیمار و احتمال انتقال عفونت ها, به ویژه پس از پیدایش اپیدمی ایدز, نیاز به جایگزینی روش های دیگر مانند ترمومترهای مادون قرمز صماخی را پدید آورده است.روش ها: در یک مطالعه مقطعی, 124 بیمار بستری در بخش بیماری های عفونی بزرگ سالان بیمارستان الزهرای (س) اصفهان بررسی شدند. برای هر بیمار ابتدا درجه حرارت بدن با ترمومتر جیوه ای به روش دهانی و به طور هم زمان با ترمومتر مادون قرمز صماخی از گوش راست و چپ اندازه گیری شد و سپس با اتوسکوپ وجود یا عدم وجود سرومن در مجرای گوش مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: در این بررسی, میانگین درجه حرارت بدن با ترمومتر جیوه ای دهانی 0.60 ± 36.86 درجه سانتی گراد و با ترمومتر مادون قرمز صماخی در افراد واجد سرومن در گوش راست 0.70 ± 36.50 و در افراد فاقد سرومن در گوش راست 0.76 ± 35.78 درجه سانتی گراد بود. در مورد گوش چپ نیز, در افراد واجد سرومن 0.68 ± 3.10 و در افراد فاقد سرومن 0.67 ± 35 درجه سانتی گراد به دست آمد. درجه حرارت اخذ شده با ترمومتر مادون قرمز صماخی از هر دو گوش, با وجود یا عدم وجود سرومن, از درجه حرارت دهانی هم زمان به صورت معنی داری کمتر بود (P=0.001 در هر چهار مورد.(نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان داد که جنس, گوش راست و چپ و وجود سرومن مجرای گوش در میانگین درجه حرارت نشان داده شده با ترمومتر مادون قرمز صماخی تاثیر گذار نیست و همچنین میانگین درجه حرارت توسط این روش پایین تر از درجه حرارت دهانی می باشد. این روش در مقایسه با ترمومتر دهانی جیوه ای دقت کمتری دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امامی نایینی، علیرضا، نظری، الهه، و امامی نایینی، سحر. (1389). اندازه گیری درجه حرارت بدن با ترمومتر مادون قرمز صماخی در مقایسه با ترمومتر جیوه ای دهانی. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 28(117)، 1140-1145. SID. https://sid.ir/paper/50352/fa

    Vancouver: کپی

    امامی نایینی علیرضا، نظری الهه، امامی نایینی سحر. اندازه گیری درجه حرارت بدن با ترمومتر مادون قرمز صماخی در مقایسه با ترمومتر جیوه ای دهانی. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1389؛28(117):1140-1145. Available from: https://sid.ir/paper/50352/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا امامی نایینی، الهه نظری، و سحر امامی نایینی، “اندازه گیری درجه حرارت بدن با ترمومتر مادون قرمز صماخی در مقایسه با ترمومتر جیوه ای دهانی،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 28، no. 117، pp. 1140–1145، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/50352/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا