مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

396
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

145
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری آب آبیاری بر عملکرد و کارآیی مصرف آب سه رقم پنبه (.Gossypium hirsutum L)

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 107

کلیدواژه

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر عملکرد سه رقم پنبه, آزمایشی به مدت دو سال (88-1387) به صورت کرت های یک بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی رودشت اصفهان اجرا شد. برای تهیه سطوح شوری مورد نظر, از مخلوط آب چاه, آب رودخانه زاینده رود و آب زه کش استفاده گردید. کرت های اصلی شامل سطوح شوری (4, 7, 10 و 13 دسی زیمنس بر متر) و کرت های فرعی شامل سه رقم پنبه (B557, تابلادیلا و دلتاپاین 16 به عنوان شاهد) بودند. نتایج نشان داد که با افزایش سطح شوری, عملکرد هر سه رقم پنبه کاهش یافت. بیشترین مقدار عملکرد (4602 کیلوگرم وش در هکتار) مربوط به رقم دلتاپاین 16 بود که در شوری 4 دسی زیمنس بر متر به دست آمد. با افزایش سطح شوری از 4 به 7, 10 و 13 دسی زیمنس بر متر, درصد کاهش شاخص بهره وری آب آبیاری ارقام تابلادیلا, دلتاپاین 16 و B557 به ترتیب برابر بود با (25.5, 63.7 و 175), (22.6, 58 و 189) و (26, 65.5 و 196). در همه سطوح شوری, شاخص بهره وری آب آبیاری در رقم تابلادیلا بیشترین مقدار را داشت (0.424, 0.338, 0.259 و 0.254 کیلوگرم بر مترمکعب به ترتیب در سطوح شوری 4, 7, 10 و 13 دسی زیمنس بر متر). به طورکلی, نتایج این پژوهش نشان داد که در سطوح شوری 4 و 7 دسی زیمنس بر متر, رقم دلتاپاین 16, به دلیل عملکرد بیشتر, قابل توصیه است. اما در شوری 10 دسی زیمنس بر متر, رقم تابلادیلا به طور معنی داری عملکرد بیشتری نسبت به دو رقم دیگر داشت. از نقطه نظر مقاومت به شوری, رقم B557 قابلیت رقابت با ارقام تابلادیلا و دلتاپاین 16 را نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفرآقایی، مجید، و جلالی، امیرهوشنگ. (1391). اثر شوری آب آبیاری بر عملکرد و کارآیی مصرف آب سه رقم پنبه (.Gossypium hirsutum L). تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 2(5)، 97-107. SID. https://sid.ir/paper/507446/fa

    Vancouver: کپی

    جعفرآقایی مجید، جلالی امیرهوشنگ. اثر شوری آب آبیاری بر عملکرد و کارآیی مصرف آب سه رقم پنبه (.Gossypium hirsutum L). تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1391؛2(5):97-107. Available from: https://sid.ir/paper/507446/fa

    IEEE: کپی

    مجید جعفرآقایی، و امیرهوشنگ جلالی، “اثر شوری آب آبیاری بر عملکرد و کارآیی مصرف آب سه رقم پنبه (.Gossypium hirsutum L)،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 2، no. 5، pp. 97–107، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/507446/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button