Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,892
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

826
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عصاره چوبک بر خواص آنتی اکسیدانی و ماندگاری دونات

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 40

چکیده

 عصاره ریشه گیاه چوبک سرشار از ساپونین است که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی است, بنابراین در پژوهش حاضر در دونات, جایگزین آنتی اکسیدان سنتزی روغن استفاده شده در تهیه خمیر دونات شد. عصاره ریشه گیاه چوبک به روش متداول استخراج و در سطوح کاربردی (صفر, 0.1, 0.2 و 0.3 درصد) به دونات اضافه گردید. پس از تولید دونات, خواص کیفی و شیمیایی و میکروبی دونات در روزهای اول, سوم و ششم پس از تولید مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد, افزایش عصاره چوبک, سبب افزایش ترکیبات فنولی و محتوای رطوبت گردید, این افزایش در سطح آماری 99 درصد معنی دار بود. بیشینه خاصیت آنتی اکسیدانی و تغییرات ترکیبات فنولی در تیمار 0.3 درصد در روز اول و بیشینه تغییرات فعالیت آبی در تیمار 0.2 در روز اول مشاهده شد. بیشینه تغییرات رطوبت در تیمار با 0.3 درصد عصاره چوبک و روز اول نگهداری مشاهده شد, البته اختلاف معنی داری با تیمار 0.2 درصد در روز اول نداشت. افزایش عصاره چوبک سبب کاهش اندیس پرکسید و تعداد باکتری های هوازی گردید, این کاهش در سطح آماری 99 درصد معنی دار بود. بیشینه تغییرات اندیس پرکسید و آزمون میکروبی در تیمار شاهد روز ششم مشاهده شد. در پایان تیمار حاوی 0.2 درصد عصاره چوبک به عنوان بهترین نمونه از نظر خصوصیات فیزیکی, شیمیایی و حسی تعیین گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    انتظاری، بهناز، کاراژیان، حجت، و شریفی، اکرم. (1396). بررسی اثر عصاره چوبک بر خواص آنتی اکسیدانی و ماندگاری دونات. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 9(1)، 27-40. SID. https://sid.ir/paper/508211/fa

    Vancouver: کپی

    انتظاری بهناز، کاراژیان حجت، شریفی اکرم. بررسی اثر عصاره چوبک بر خواص آنتی اکسیدانی و ماندگاری دونات. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1396؛9(1):27-40. Available from: https://sid.ir/paper/508211/fa

    IEEE: کپی

    بهناز انتظاری، حجت کاراژیان، و اکرم شریفی، “بررسی اثر عصاره چوبک بر خواص آنتی اکسیدانی و ماندگاری دونات،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 9، no. 1، pp. 27–40، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/508211/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا