مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

949
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

401
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه و بررسی برخی خواص فیزیکی و شیمیایی چهار رقم آلو (.Prunus domestica L)

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 56

چکیده

آلو یکی از میوه هایی است که سرشار از ترکیبات ریز مغذی و سلامت زا می باشد. تعیین خواص مختلف آلوهای تولیدی در کشور به عنوان مبنایی برای طراحی و ساخت ماشین ها و تجهیزات انتقال, درجه بندی و فرآوری است که تعیین آنها در راستای کاهش ضایعات و افزایش ماندگاری, کیفیت و توان رقابت با محصولات خارجی ضروری است. در این تحقیق برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی سه رقم آلوی کشت شده در ایران (شابلون ریز, شابلون درشت و شایرو) و یک رقم وارداتی (شیلیایی) تعیین گردید. خواص فیزیکی شامل طول, عرض, ارتفاع, قطر هندسی, قطر حسابی, قطر معادل, حجم, سطح, وزن, زاویه لغزش, چگالی توده, تخلخل, رنگ و بافت اندازه گیری شدند. همچنین برخی از خصوصیات شیمیایی مانند آنتوسیانین ها, پلی فنول ها, فعالیت آنتی اکسیدانی, پروتئین, اسیدهای میوه (اسید مالیک, سیتریک, آسکوربیک و فوماریک), ترکیبات قندی (گلوکز, فروکتوز, ساکارز و سوربیتول), محتوای آب, میزان خاکستر و مواد معدنی تعیین گردید. نتایج نشان داد که رقم شابلون درشت دارای بیشترین طول, عرض, ارتفاع, سطح, قطر هندسی, وزن, حجم و تخلخل بوده که مقادیر آنها به ترتیب 68.38, 58.12, 52.06 میلی متر, 3075.55 میلی متر مربع, 67.93 گرم, 66.23 سانتیمتر مکعب و 42.04درصد است و رقم شابلون ریز با 91.47 درصد و 70.59 گرم در سانتیمتر مکعب به ترتیب بیشترین مقدار درصد کرویت و چگالی توده را دارا می باشند. در بین چهار رقم مورد بررسی رقم شیلیایی دارای بیشترین مقدار پلی فنول (134.74 میلی گرم در 100 گرم) و رقم شایرو بیشترین مقدار آنتوسیانین (27.85 میلی گرم در100 گرم) و فعالیت آنتی اکسیدانی (0.0017 گرم) می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوسفی، قاسم، و امام جمعه، زهرا. (1394). مطالعه و بررسی برخی خواص فیزیکی و شیمیایی چهار رقم آلو (.Prunus domestica L). نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 7(3 )، 45-56. SID. https://sid.ir/paper/509051/fa

    Vancouver: کپی

    یوسفی قاسم، امام جمعه زهرا. مطالعه و بررسی برخی خواص فیزیکی و شیمیایی چهار رقم آلو (.Prunus domestica L). نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1394؛7(3 ):45-56. Available from: https://sid.ir/paper/509051/fa

    IEEE: کپی

    قاسم یوسفی، و زهرا امام جمعه، “مطالعه و بررسی برخی خواص فیزیکی و شیمیایی چهار رقم آلو (.Prunus domestica L)،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 7، no. 3 ، pp. 45–56، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/509051/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button