Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

797
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

203
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر زمان و فرکانس فراصوت بر فرآیند خشک کردن ژل آلوئه ورا با پیش تیمار اسمزی

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 42

چکیده

ژل آلوئه ورا به دلیل داشتن مقدار زیادی آب, در مقابل عوامل فساد از جمله فساد میکروبی حساسیت زیادی دارد, لذا طراحی روشی مناسب جهت خشک کردن آن اهمیت زیادی دارد. در این پژوهش تاثیر امواج فراصوت بر خشک کردن هوای داغ ژل آلوئه ورا با پیش تیمار اسمزی بررسی شد. قطعات آلوئه ورا در محلول اسمزی شکر با مقادیر مختلف بریکس 30 و 50 غوطه ور شدند و تحت امواج فراصوت 37KHz به مدت 20 و 40 دقیقه قرار گرفتند. تاثیر این پارامترها بر کاهش رطوبت, جذب ماده جامد, کاهش وزن, کارایی فرآیند, چروکیدگی و دانسیته مکعب اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل آماری به صورت آزمایشات فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش بریکس و زمان غوطه وری, کاهش آب افزایش داشت. اعمال فراصوت تاثیر معنی داری در کاهش آب ژل آلوئه ورای خشک شده با پیش تیمار اسمزی در محلول با بریکس 50 نشان داد. علاوه بر این با افزایش زمان غوطه وری در محلول اسمزی با بریکس 30, جذب ماده جامد افزایش یافت. بیشترین کاهش وزن در بریکس 50 و فرکانس 37KHz به مدت 40 دقیقه (39.35%) مشاهده گردید. به علاوه بیشترین کارایی در بریکس 30 و زمان 20 دقیقه بدون اعمال فراصوت مشاهده شد. بیشترین و کمترین مقدار چروکیدگی به ترتیب در بریکس صفر (98.983 %) و تیمار اسمزی با بریکس 50 (93.229 %) حاصل گردید. با افزایش بریکس محلول اسمزی, دانسیته مکعب ژل خشک شده افزایش یافت. نتایج این تحقیق بیانگر کاربرد موثر امواج فراصوت در محلول های اسمزی با بریکس بالا بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاتمی باویل، افسانه، مرتضوی، سیدعلی، رافع، علی، و شریفی، اکرم. (1395). بررسی اثر زمان و فرکانس فراصوت بر فرآیند خشک کردن ژل آلوئه ورا با پیش تیمار اسمزی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 8(1 )، 35-42. SID. https://sid.ir/paper/509055/fa

    Vancouver: کپی

    حاتمی باویل افسانه، مرتضوی سیدعلی، رافع علی، شریفی اکرم. بررسی اثر زمان و فرکانس فراصوت بر فرآیند خشک کردن ژل آلوئه ورا با پیش تیمار اسمزی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1395؛8(1 ):35-42. Available from: https://sid.ir/paper/509055/fa

    IEEE: کپی

    افسانه حاتمی باویل، سیدعلی مرتضوی، علی رافع، و اکرم شریفی، “بررسی اثر زمان و فرکانس فراصوت بر فرآیند خشک کردن ژل آلوئه ورا با پیش تیمار اسمزی،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 8، no. 1 ، pp. 35–42، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/509055/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا