Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

964
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

248
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر باکتری های محرک رشد گیاه بر برخی صفات مرفوفیزیولوژیکی گندم نان تحت شرایط تنش خشکی انتهایی

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 36

چکیده

 این تحقیق جهت بررسی اثر باکتری های محرک رشد گیاه (PGPR) بر برخی صفات مرفوفیزیولوژیکی گندم نان در شرایط نرمال و تنش خشکی در سال زراعی 90-1389 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج اجرا شد. این آزمایش به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار بود. کرت اصلی شامل دو سطح آبیاری کامل و تنش خشکی (قطع کامل آبیاری در مرحله گل دهی تا پایان رشد گیاه) و کرت فرعی شامل ارقام گندم نان شامل تجن و DN11 و باکتری PGPR شامل تلقیح بذر به تنهای با باکتری های  Azotobacter chroococcum, Azospirillum lipoferum, Pseudomonas fluorescens , مصرف توام باکتری (A. chroococcum + A. lipoferum +P. fluorescens) و عدم مصرف باکتری (شاهد) بود. صفات آزمایش شامل عملکرد دانه, عملکرد بیولوژیکی, شاخص برداشت, میزان کلروفیل a,b و a+b بودند. با توجه به نتایج تجزیه واریانس, اثر اصلی رقم,PGPR و آبیاری بر کلیه صفات آزمایش معنی داری شد. به طورکلی, رقم DN11 از نظر کلیه صفات آزمایشی نسبت به رقم تجن برتر بود. کاربرد باکتری های PGPR به ویژه کاربرد توام در مقایسه با تیمار شاهد (عدم مصرف باکتری) توانست عملکرد دانه, بیولوژیکی و شاخص برداشت بیش تری در هر دو شرایط نرمال و تنش خشکی تولید نماید. در شرایط تنش خشکی, تیمار کاربرد توام باکتری و تیمار عدم مصرف باکتری به ترتیب دارای بیش ترین و کم ترین محتوی کلروفیل a,b و a+b بودند. نتایج آزمایش نشان داد که مصرف باکتری به ویژه کاربرد توام باکتری های PGPR می تواند میزان تحمل گندم را نسبت به تنش خشکی افزایش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مظفری، افشین، دانشیان، جهانفر، حبیبی، داوود، شیرانی راد، امیرحسین، و اصغرزاده، احمد. (1394). بررسی اثر باکتری های محرک رشد گیاه بر برخی صفات مرفوفیزیولوژیکی گندم نان تحت شرایط تنش خشکی انتهایی. فیزیولوژی گیاهان زراعی، 7(26)، 21-36. SID. https://sid.ir/paper/509578/fa

    Vancouver: کپی

    مظفری افشین، دانشیان جهانفر، حبیبی داوود، شیرانی راد امیرحسین، اصغرزاده احمد. بررسی اثر باکتری های محرک رشد گیاه بر برخی صفات مرفوفیزیولوژیکی گندم نان تحت شرایط تنش خشکی انتهایی. فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1394؛7(26):21-36. Available from: https://sid.ir/paper/509578/fa

    IEEE: کپی

    افشین مظفری، جهانفر دانشیان، داوود حبیبی، امیرحسین شیرانی راد، و احمد اصغرزاده، “بررسی اثر باکتری های محرک رشد گیاه بر برخی صفات مرفوفیزیولوژیکی گندم نان تحت شرایط تنش خشکی انتهایی،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 7، no. 26، pp. 21–36، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/509578/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا