مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,138
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

639
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط نوع اسیدهای چرب دریافتی، میزان لیپید و لیپوپروتئین های سرم با غلظت کراتی نین سرم و میزان تصفیه گلومرولی کلیه

صفحات

 صفحه شروع 14 | صفحه پایان 21

چکیده

 در برخی بررسی ها به ارتباط بین مصرف لیپیدها و غلظت لیپیدهای خون با میزان کراتی نین سرم و عملکرد کلیه ها در بیماران مبتلا به نارسایی های کلیوی اشاره شده است ولی این ارتباط بین انواع مختلف اسیدهای چرب دریافتی و در افراد سالم بررسی نشده است. هدف از این بررسی تعیین ارتباط بین انواع اسیدهای چرب دریافتی, غلظت لیپیدها و لیپوپروتئین های سرم با میزان کراتی نین سرمی و میزان تصفیه گلومرولی (GFR) در بزرگسالان ساکن منطقه 13 تهران بود. از مجموع 15005 فرد شرکت کننده در مطالعه قند و لیپید تهران, 1470 نفر به روش تصادفی جهت بررسی تغذیه ای انتخاب شدند و پس از حذف موارد کم گزارش دهی و بیش گزارش دهی نهایتا 486 فرد بالای 20 سال در مطالعه باقی ماندند. دریافت های غذایی هر فرد به روش یاد آمد 24 ساعته خوراک برای دو روز متوالی بدست آمد. کراتی نین سرم, کلسترول تام, تری گلیسرید و HDL سرم پس از حداقل 12 ساعت ناشتا با دستگاه اتوآنالیزور2 Selectra اندازه گیری و میزان LDL محاسبه شد. GFR از روی کراتی نین سرم و با استفاده از فرمول محاسبه گردید. میانگین غلظت کلسترول تام, تری گلیسرید سرم,HDL  کلسترول, LDL کلسترول, کراتی نین سرم و میزان GFR به ترتیب201±41, 153±125, 43±10, 128±37, 1.04±0.16 میلی گرم در دسی لیتر و 19±99 میلی لیتر در دقیقه بود. نتایج حاصل از آنالیز کوواریانس نشان داد که دریافت اسیدهای چرب اشباع به بیش از 10 درصد از کالری دریافتی, میانگین سطح کراتی نین سرم را به طور معنی داری نسبت به دریافت های کمتر افزایش می دهد (0.009±1.08 در مقابل 0.2± 1.03 میلی گرم در دسی لیتر, (P<0.01. دریافت بیش از 7 درصد کالری از اسید اولئیک و بیش تر از 1 درصد کالری از اسیدلینولئیک با افزایش معنی داری در سطح کراتی نین سرم و GFR همراه بود. با افزایش سطح کلسترول,LDL  کلسترول و تری گلیسرید سرم, سطح کراتی نین سرم افزایش یافته و با افزایش مقدار HDL کلسترول سطح کراتی نین سرم کاهش داشت. با توجه به ارتباطات مشاهده شده به نظر می رسد دریافت مقادیر متعادل اسیدهای چرب و حفظ لیپیدها و لیپوپروتئین های سرم در محدوده طبیعی در سلامت کلیه ها نقش دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آزادبخت، لیلا، میرمیران، پروین، اسماعیل زاده، احمد، قانبیلی، محمدجعفر، عزیزی، فریدون، احمدی، حبیب، نیک پورقنواتی، لیلا، فرود، افسانه، میرزایی پور، فاطمه، شمسی میمندی، منظومه، موسویان، سیدمجتبی، درویش مقدم، صدیف، و پیرایش اسلامیان، جلیل. (1382). ارتباط نوع اسیدهای چرب دریافتی, میزان لیپید و لیپوپروتئین های سرم با غلظت کراتی نین سرم و میزان تصفیه گلومرولی کلیه. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 11(1)، 14-21. SID. https://sid.ir/paper/510/fa

    Vancouver: کپی

    آزادبخت لیلا، میرمیران پروین، اسماعیل زاده احمد، قانبیلی محمدجعفر، عزیزی فریدون، احمدی حبیب، نیک پورقنواتی لیلا، فرود افسانه، میرزایی پور فاطمه، شمسی میمندی منظومه، موسویان سیدمجتبی، درویش مقدم صدیف، پیرایش اسلامیان جلیل. ارتباط نوع اسیدهای چرب دریافتی, میزان لیپید و لیپوپروتئین های سرم با غلظت کراتی نین سرم و میزان تصفیه گلومرولی کلیه. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان[Internet]. 1382؛11(1):14-21. Available from: https://sid.ir/paper/510/fa

    IEEE: کپی

    لیلا آزادبخت، پروین میرمیران، احمد اسماعیل زاده، محمدجعفر قانبیلی، فریدون عزیزی، حبیب احمدی، لیلا نیک پورقنواتی، افسانه فرود، فاطمه میرزایی پور، منظومه شمسی میمندی، سیدمجتبی موسویان، صدیف درویش مقدم، و جلیل پیرایش اسلامیان، “ارتباط نوع اسیدهای چرب دریافتی, میزان لیپید و لیپوپروتئین های سرم با غلظت کراتی نین سرم و میزان تصفیه گلومرولی کلیه،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، vol. 11، no. 1، pp. 14–21، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/510/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button