مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

605
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

218
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی میزان ترکیبات فنلی سیب استان آذربایجان غربی و فعالیت آنتی اکسیدانی آن در جلوگیری از اکسیداسیون روغن کره محلی

صفحات

 صفحه شروع 572 | صفحه پایان 583

چکیده

 آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که با جلوگیری از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد, مانع بروز بسیاری از بیماری ها می شوند. بدلیل اثرات سوء تغذیه ای آنتی اکسیدان های سنتزی, مصرف آنتی اکسیدان های طبیعی با منشا گیاهی در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه ارزیابی میزان ترکیبات فنولی کل, فلاوونوئیدها و خاصیت آنتی اکسیدانی سیب و مقایسه کارایی آن با آنتی اکسیدان های سنتزی (بوتیلید هیدروکسی آنیزول, BHA و بوتیلید هیدروکسی تولوئن, BHT) بود. رقم های مختلف سیب از مناطق مختلف استان آذربایجان غربی جمع آوری شده و میزان ترکیبات فنولی کل, فلاوونوئیدها و خاصیت آنتی اکسیدانی آنها به ترتیب با روش های فولین سیو کالتو, رنگ سنجی و دی فنیل پیکریل هیدرازیل (DPPH) و اندازه-گیری عدد پراکسید و اسید تیوباربیتوریک نمونه های روغن کره محلی حاوی غلظت های مختلف عصاره و آنتی اکسیدان های سنتزی انجام گردید. رقم های فوجی و شیخ احمد به ترتیب دارای بیشترین و کمترین محتوای ترکیبات فنلی, فلاونوئیدها و فعالیت آنتی اکسیدانی بود, که این مقادیر به ترتیب عبارتند از 2940.24 و 1350.22 میکرو گرم معادل اسید گالیک به گرم عصاره خشک, 2530.32 و 1200.74 میکروگرم معادل کوئرستین به گرم عصاره خشک و 91.87 و 32%, بیشترین و کمترین میزان عدد پراکسید و اسید تیوباربیتوریک بترتیب مربوط به نمونه شاهد و عصاره سیب با غلظت 400ppm بود. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که رقم فوجی دارای بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی بود, لذا از آن در پایدارسازی روغن کره محلی استفاده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پوراکبر، لطیفه. (1394). ارزیابی میزان ترکیبات فنلی سیب استان آذربایجان غربی و فعالیت آنتی اکسیدانی آن در جلوگیری از اکسیداسیون روغن کره محلی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 11(5)، 572-583. SID. https://sid.ir/paper/510168/fa

    Vancouver: کپی

    پوراکبر لطیفه. ارزیابی میزان ترکیبات فنلی سیب استان آذربایجان غربی و فعالیت آنتی اکسیدانی آن در جلوگیری از اکسیداسیون روغن کره محلی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1394؛11(5):572-583. Available from: https://sid.ir/paper/510168/fa

    IEEE: کپی

    لطیفه پوراکبر، “ارزیابی میزان ترکیبات فنلی سیب استان آذربایجان غربی و فعالیت آنتی اکسیدانی آن در جلوگیری از اکسیداسیون روغن کره محلی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 5، pp. 572–583، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/510168/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button