مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,808
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,096
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی باکتریایی و کپکی شیر و فراورده های لبنی تولید شده به روش صنعتی و سنتی عرضه شده در سطح شهر اصفهان در سال 1394

صفحات

 صفحه شروع 712 | صفحه پایان 717

چکیده

 مقدمه: بیماری های قابل انتقال از غذا همواره مشکلات و خسارات زیادی را برای مصرف کنندگان به همراه دارند. شیر جزء مهمی از هرم غذایی می باشد و می تواند بسیاری از نیازهای تغذیه ای روزانه انسان را تامین کند. محصولات لبنی, می توانند به باکتری ها و کپک ها آلوده شوند و باعث بروز عفونت های گوارشی و مسمومیت غذایی شوند. این مطالعه, به منظور بررسی میزان آلودگی شیر و محصولات لبنی و تعیین جنس کپک های آلوده کننده این محصولات با روش های مورفولوژیک صورت پذیرفت.روش ها: تعداد 155 نمونه شامل 30 نمونه شیر, 26 نمونه ماست, 50 نمونه دوغ و 49 نمونه پنیر در فصل های بهار و تابستان سال 1394 از سطح شهر اصفهان بر اساس الگوی نمونه برداری تصادفی ساده جمع آوری شد. نمونه ها با روش های فنوتایپیک و انواع Candida با روشPolymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism  ((PCR-RFLP شناسایی شدند. نرم افزار SPSS در تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها: ارتباط معنی داری بین آلودگی محصولات لبنی سنتی و صنعتی با انواع کلی فرم و Escherichia coli (E.coli) مشاهده نشد (P=0.790). بیشترین و کمترین درصد فراوانی قارچی, مربوط به جنس Penicillium با 33.5 درصد و Candida orthopsilosis با فراوانی 1.2 بود. همچنین, بیشترین تنوع کپکی در دوغ و پنیر مشاهده شد. میانگین آلودگی کپک در محصولات سنتی به طور معنی داری بیشتر از محصولات صنعتی بود (P<0.001).نتیجه گیری: کیفیت میکروبی بسیاری از محصولات عرضه شده در سطح شهر اصفهان, مناسب و قابل قبول است, اما مشاهده آلودگی به E.coli و آلودگی بالای محصولات مورد مطالعه به مجموعه کپک و مخمر, اقدامات لازم و موثرتری برای رعایت نکات بهداشتی در طول فرایند تولید و عرضه را می طلبد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کشاورزپور، ضیاءالدین، سامی، مسعود، فلاحتی، حمیدرضا، و محمدی، رسول. (1395). بررسی آلودگی باکتریایی و کپکی شیر و فراورده های لبنی تولید شده به روش صنعتی و سنتی عرضه شده در سطح شهر اصفهان در سال 1394. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 34(387)، 712-717. SID. https://sid.ir/paper/51023/fa

    Vancouver: کپی

    کشاورزپور ضیاءالدین، سامی مسعود، فلاحتی حمیدرضا، محمدی رسول. بررسی آلودگی باکتریایی و کپکی شیر و فراورده های لبنی تولید شده به روش صنعتی و سنتی عرضه شده در سطح شهر اصفهان در سال 1394. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1395؛34(387):712-717. Available from: https://sid.ir/paper/51023/fa

    IEEE: کپی

    ضیاءالدین کشاورزپور، مسعود سامی، حمیدرضا فلاحتی، و رسول محمدی، “بررسی آلودگی باکتریایی و کپکی شیر و فراورده های لبنی تولید شده به روش صنعتی و سنتی عرضه شده در سطح شهر اصفهان در سال 1394،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 34، no. 387، pp. 712–717، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/51023/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button