مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,359
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

253
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خلوص ژنتیکی بذر پنبه رقم ورامین با استفاده از خصوصیات ریخت شناختی

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 90

کلیدواژه

خارج از تیپ (off-type)Q2
یکنواختی و پایداری (DUS)Q1

چکیده

 درپی مشاهده اختلاط ژنتیکی توده های بذر پنبه طبقات سوپرالیت و الیت رقم ورامین تولید شده در استان خراسان رضوی ناشی از دو نوع خارج از تیپ به صورت بذرهای تقربیا بدون کرک و با کرک سبز رنگ درحد بالای استاندارد ملی بذر درسال 1393 و بهمنظور ارزیابی خلوص ژنتیکی بذر,آزمایشی مزرعهای در سالهای 1394 و 1395 در مزرعه تحقیقاتی ستاد موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال در کرج به اجرا در آمد. بدین منظور در سال اول بذرهای خارج از تیپ تقربیا فاقد کرک و با کرک سبز رنگ و تیپ کرکدار و با کرک سفید و توده بذر تولید شده که واجد بذرهای تیپ و خارج از تیپ رقم ورامین از طبقات سوپرالیت و الیت بود بهصورت دو آزمایش مزرعهای جداگانه برپایه طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار کشت شدند. سپس, ارزیابی خصوصیات ریخت شناختی (مورفولوژیک) بوته مطابق دستورالعمل ملی آزمونهای تمایز, یکنواختی و پایداری (DUS) پنبه تتراپلوئید انجام گرفت. هرگونه تغییرات این خصوصیات نسبت به تیپ ثبت شده خصوصیات ریخت شناختی مذکور تعیین گردید و در مرحله شکفتگی کامل غوزهها تعداد بوته های خارج از تیپ تقربیا فاقد کرک و با کرک سبز رنگ هر کرت شمارش و تعیین شدند. همچنین وش کرتها برداشت شده و عملکرد وش و سپس خصوصیات تکنولوژیکی الیاف شامل: نسبت یکنواختی الیاف (UR) طول الیاف بلندتر از 50 درصد الیاف (UHML) ظرافت الیاف (شاخص میکرونرMI ) استحکام و انعطاف پذیری الیاف تعیین شدند. در سال دوم, آزمایش به همین صورت برای بذرهای نتاج که به ترتیب از طبقات الیت و گواهی شده بودند تکرار شد. نتایج نشان داد, بروز بوته و بذرهای خارج از تیپ مشاهده شده تحت تاثیر محیط قرار نداشت. همچنین درطی دو سال اجرای آزمایش جمعیت بوتهها و بذرهای خارج از تیپ افزایش یافت. با افزایش اختلاط در طی سالهای آزمایش کمیت و کیفیت محصول تولیدی کاهش یافت. بهطوریکه عملکرد وش و کیل بهعنوان مهمترین شاخصهای کمی تولید محصول و خصوصیات کیفی الیاف بررسی شده با افزایش شدت اختلاط کاهش قابل ملاحظه ای یافتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حمیدی، آیدین، رضازاده، جعفر، عسکری، ویکتوریا، حسن پور، فرشاد، مقیمیان، فرزاد، جزایری نوش آبادی، محمدرضا، و بانیانی، عباداله. (1396). ارزیابی خلوص ژنتیکی بذر پنبه رقم ورامین با استفاده از خصوصیات ریخت شناختی. پژوهش های پنبه ایران، 5(1 )، 75-90. SID. https://sid.ir/paper/511349/fa

    Vancouver: کپی

    حمیدی آیدین، رضازاده جعفر، عسکری ویکتوریا، حسن پور فرشاد، مقیمیان فرزاد، جزایری نوش آبادی محمدرضا، بانیانی عباداله. ارزیابی خلوص ژنتیکی بذر پنبه رقم ورامین با استفاده از خصوصیات ریخت شناختی. پژوهش های پنبه ایران[Internet]. 1396؛5(1 ):75-90. Available from: https://sid.ir/paper/511349/fa

    IEEE: کپی

    آیدین حمیدی، جعفر رضازاده، ویکتوریا عسکری، فرشاد حسن پور، فرزاد مقیمیان، محمدرضا جزایری نوش آبادی، و عباداله بانیانی، “ارزیابی خلوص ژنتیکی بذر پنبه رقم ورامین با استفاده از خصوصیات ریخت شناختی،” پژوهش های پنبه ایران، vol. 5، no. 1 ، pp. 75–90، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/511349/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button