مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,460
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

605
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثرات تنش شوری بر فتوسنتز و فلورسانس کلروفیل a در گیاه جو

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 44

چکیده

 شوری خاک و آب آبیاری از مهم ترین عوامل محدودکننده تولید گیاهان زراعی در مناطق خشک و نیمه خشک دنیا است. باتوجه به افزایش روز افزون شوری آب و خسارات ناشی از آن بر تولیدات گیاهی, بررسی اثرات شوری بر گیاهان زراعی و شناسایی ارقام مقاوم, امری مهمی باشد.برای بررسی اثر شوری بر کارایی فتوسنتزی رقم های جو, گیاهچه های رقم های دشت, سهند, لیسیوی و صحرا در محیط هیدروپونیک کشت شده و با غلظت های مختلف شوری نمک کلریدسدیم (50 و 100 میلی مولار) تیمار شدند. پارامتر های مختلف کینتیک القایی فلورسانس کلروفیل a شامل F0, Fm, Fv/Fm, Area, PI, DI/RC, RC/CS, TR/ABS و DI/ABS و میزان رنگیزه های فتوسنتزی اندازه گیری شد. تمامی رنگیزه ها پس از تیمار با شوری کاهش یافتند که بیشترین کاهش در رقم سهند مشاهده شد. با افزایش تنش, فلورسانس کلروفیل a در رقم های مورد مطالعه افزایش یافت و کارایی دستگاه فتوسنتزی را بطور معنی داری کاهش داد. در تنش شوری پارامترهای F0, Fm و Area افزایش یافت و از شاخص کارایی فتوسنتزی (PI) کاسته شد. نسبت Fv/Fm که شاخصی برای تاثیر تنش ها بر گیاهان می باشد کاهش یافت که کمترین کاهش در رقم دشت مشاهده شد. همچنین تعداد مراکز واکنش فعال و مقدار انرژی به دام افتاده توسط دستگاه فتوسنتزی رقم های جو کاهش یافت که این امر موجب افزایش هدر رفت انرژی در مراکز واکنش فتوسیستم II گردید. در بین رقم های مورد مطالعه رقم دشت بسیار اندک تحت تاثیر تنش شوری قرار گرفت در حالی که رقم سهند بسیار به تنش حساس بود و کارایی فتوسنتز آن مختل شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوسفی نیا، مهدی، و قاسمیان، علیرضا. (1394). ارزیابی اثرات تنش شوری بر فتوسنتز و فلورسانس کلروفیل a در گیاه جو. زیست شناسی تکوینی، 8(1 )، 35-44. SID. https://sid.ir/paper/511622/fa

    Vancouver: کپی

    یوسفی نیا مهدی، قاسمیان علیرضا. ارزیابی اثرات تنش شوری بر فتوسنتز و فلورسانس کلروفیل a در گیاه جو. زیست شناسی تکوینی[Internet]. 1394؛8(1 ):35-44. Available from: https://sid.ir/paper/511622/fa

    IEEE: کپی

    مهدی یوسفی نیا، و علیرضا قاسمیان، “ارزیابی اثرات تنش شوری بر فتوسنتز و فلورسانس کلروفیل a در گیاه جو،” زیست شناسی تکوینی، vol. 8، no. 1 ، pp. 35–44، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/511622/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button