مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

499
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

190
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی سینتیک خشک شدن هلو با استفاده از خشک کن فروسرخ

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 160

چکیده

هلوی تازه از بیش از 86 درصد آب تشکیل شده است و جزء غنی ترین منابع ویتامین ها و مواد معدنی است. بنابراین می بایست آن را در طول سال به صورت تازه یا خشک مصرف نمود. در این پژوهش مدل سازی سینتیک خشک شدن هلو در یک خشک کن فروسرخ بررسی شد. تأثیر توان لامپ پرتودهی در سه سطح 150, 250 و 375 وات و فاصله نمونه از لامپ در سه سطح 5, 5/7 و 10 سانتی متر بر زمان خشک شدن و ضریب نفوذ رطوبت در طی فرآیند خشک شدن هلو بررسی شد. مدل های استاندارد (ونگ و سینگ, هندسون و پابیس, تقریب انتشار, پیج, پیج اصلاح شده, نیوتن, میدیلی و لگاریتمی) جهت بررسی سینتیک خشک شدن بر داده های آزمایشی برازش داده شد و کیفیت برازش آن ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد تأثیر توان لامپ پرتودهی و فاصله بر فرآیند خشک شدن هلو معنی دار می باشد. با افزایش توان لامپ فروسرخ از 150 به 375 وات زمان خشک شدن هلو 9/67 درصد کاهش یافت. کاهش فاصله لامپ از سطح نمونه از 10 به 5 سانتی متر باعث کاهش 6/35 درصدی در زمان خشک کردن شد. اثر توان حرارتی فروسرخ و فاصله نمونه از لامپ بر تغییرات ضریب نفوذ مؤثر هلو بررسی و نشان داد که با افزایش توان منبع حرارتی و کاهش فاصله مقدار ضریب نفوذ مؤثر افزایش می یابد. ضریب نفوذ مؤثر رطوبت هلو بین 9-10×42/1 تا 9-10×83/6 مترمربع بر ثانیه بود. در مدل سازی فرآیند خشک کردن هلو مدل لگاریتمی نسبت به سایر مدل ها با بزرگ ترین مقدار ضریب تعیین (R2) و کوچک ترین خطا, نتایج نزدیک تری به داده های آزمایش را داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، فخرالدین، و گوهری اردبیلی، اشرف. (1397). مدل سازی سینتیک خشک شدن هلو با استفاده از خشک کن فروسرخ. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 10(4)، 151-160. SID. https://sid.ir/paper/513112/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی فخرالدین، گوهری اردبیلی اشرف. مدل سازی سینتیک خشک شدن هلو با استفاده از خشک کن فروسرخ. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1397؛10(4):151-160. Available from: https://sid.ir/paper/513112/fa

    IEEE: کپی

    فخرالدین صالحی، و اشرف گوهری اردبیلی، “مدل سازی سینتیک خشک شدن هلو با استفاده از خشک کن فروسرخ،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 10، no. 4، pp. 151–160، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/513112/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button