مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

352
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

509
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تغییرات کیفی میگوی Metapenaeus affinis با پوست طی نگهداری شده در یخ و یخچال

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 136

چکیده

 جهت بهبود کیفیت میگو, ارزیابی خصوصیات کیفی میگو دارای اهمیت می باشد. بنابراین, تغییرات فیزیکوشیمیایی, میکروبیولوژیک و حسی میگو (Metapenaeus affinis), طی نگهداری در یخ (º C 0) و یخچال (º C 1± 4) ارزیابی شده است. میزان بار باکتریایی مزوفیل, سرمادوست, استافیلوکوکوس, انتروباکتریاسه, باکتری های تولید کننده H2S ( کلنی سفید) و باکتری های تولید کنندهH2S (کلنی سیاه) میگوی سفید نگهداری شده در یخ در روز 16 به ترتیب log10 CFU/g 50/7, 83/7, 13/7, 42/6, 06/7 و 45/6 بودند. میزان بار باکتریایی مزوفیل, سرمادوست, استافیلوکوکوس, انتروباکتریاسه, باکتری های تولید کننده H2S ( کلنی سفید) و باکتری های تولید کننده H2S ( کلنی سیاه) میگوی نگهداری شده در یخچال در روز 16 به ترتیب log10 CFU/g 76/8, 80/9, 13/8, 95/6, 28/8 و 20/7 بودند. میزان بار باکتریایی مزوفیل, سرمادوست, استافیلوکوکوس, انتروباکتریاسه و باکتری های تولید کننده H2S میگوی سفید نگهداری شده در یخچال بیشتر از میگو نگهداری شده در یخ بود. شاخص های تیوباربیتوریک اسید (TBA), اسیدهای چرب آزاد (FFA), بازهای ازته فرار (TVBN) و pH میگو نگهداری شده در یخچال بیشتر از میگو نگهداری شده در یخ بود (05/0>p). در میگوهای نگهداری شده در یخ, افزایش با سرعت اندک در pH, بازهای ازته فرار و تیوباربیتوریک اسید به دست آمده است. باکتری های تولید کننده H2S گروه غالب میکروارگانیسم هادر یخچال بود در حالی که انتروباکتریاسه باکتری غالب در یخ بود. در مقایسه با فاکتورهای فیزیکوشیمیایی, بازهای ازته فرار نیتروژنی همبستگی خوب (859/0=r) با امتیازهای حسی در میگوهای نگهداری شده در یخ و همبستگی خوب (987/=r) با امتیازهای حسی در میگوهای نگهداری شده در یخچال دارد. ضریب همبستگی بین بار باکتریایی و ارزیابی حسی در میگوهای نگهداری شده در یخ و یخچال بالای 824/0 بود. شاخص سفیدی در میگوهای نگهداری شده در یخچال همبستگی خوب (925/0-=r) با ارزیابی حسی دارد. در مجموع نتایج نشان داد که استفاده از یخ باعث بهبود بار میکروبیولوژیک, تاخیر فساد اکسیداتیو و افزایش زمان نگهداری میگوی (M. affinis) شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، ثریا، خدانظری، آی ناز، و زمانی، اسحاق. (1397). مقایسه تغییرات کیفی میگوی Metapenaeus affinis با پوست طی نگهداری شده در یخ و یخچال. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 27(4 )، 123-136. SID. https://sid.ir/paper/5141/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی ثریا، خدانظری آی ناز، زمانی اسحاق. مقایسه تغییرات کیفی میگوی Metapenaeus affinis با پوست طی نگهداری شده در یخ و یخچال. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1397؛27(4 ):123-136. Available from: https://sid.ir/paper/5141/fa

    IEEE: کپی

    ثریا صالحی، آی ناز خدانظری، و اسحاق زمانی، “مقایسه تغییرات کیفی میگوی Metapenaeus affinis با پوست طی نگهداری شده در یخ و یخچال،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 27، no. 4 ، pp. 123–136، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5141/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button