مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

490
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

457
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع ژنتیکی برخی صفات در ارقام و کلون های پیشرفته سیب زمینی

صفحات

 صفحه شروع 193 | صفحه پایان 203

چکیده

 به منظور بررسی تنوع ژنتیکی و توارث پذیری صفات در سیب زمینی, 28 کلون مختلف سیب زمینی با زمان رسیدگی متفاوت به همراه ارقام آگریا, مارفونا, ساتینا, ساوالان, کایزر و بورن در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج مورد ارزیابی قرار گرفتند. در طی دوران رشد, تعداد ساقه اصلی, ارتفاع بوته, قطر ساقه اصلی, تعداد روز تا غده دهی و در موقع برداشت و پس از برداشت, تعداد غده در بوته, وزن متوسط غده, اندازه غده, عملکرد کل, عملکردقابل فروش, میزان ماده خشک, وزن مخصوص, قند احیا و میزان نشاسته اندازه گیری شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین کلون ها و ارقام تجاری برای کلیه صفات در سطح 1% اختلاف معنی داری وجود دارد که خود نشان دهنده وجود تنوع بین آنها است. دامنه تغییرات در عملکرد کل بین 72.6 و 29.8 تن در هکتار, دامنه تغییرات در میزان نشاسته بین 18.49 و 12.47 درصد, دامنه تغییرات در تعداد ساقه اصلی بین 7.4 و 2.7 عدد, دامنه تغییرات در درصد قند احیا نسبت به شاهد آگریا بین 393.89 و -58.88 درصد بود. تجزیه خوشه ای به روش WARD, ارقام و کلون ها را به 3 گروه تقسیم کرد: گروه اول شامل کلون های شماره 79, 505, 200 و ارقام تجاری ساتینا, مارفونا, بورن و کایزر, گروه دوم شامل کلون های شماره 48, 405, 57, 15, 69 و ارقام تجاری آگریا و ساوالان و گروه سوم شامل کلون های شماره 102, 60, 109, 51, 98, 615, 106, 205, 93, 11, 56, 40, 304, 302, 108, 59, 16, 40, 63 و 32. نتایج حاصل از تجزیه به عامل ها نشان داد چهار عامل مقادیر ویژه بزرگتر از یک را داشتند که در تشکیل ماتریس ضرایب عاملی شرکت نمودند و 14 صفت اندازه گیری شده در قالب این چهار عامل قرار گرفتند که در مجموع 73.4 درصد از واریانس بین صفات را توجیه کردند. صفات کمی شامل تعداد غده, وزن غده, عملکرد کل غده و عملکرد قابل فروش غده بزرگترین ضریب عاملی را در عامل اول و صفات کیفی شامل میزان ماده خشک, درصد نشاسته, وزن مخصوص و ارتفاع بوته بزرگترین ضریب عاملی را در عامل دوم به خود اختصاص دادند. از میان صفات اندازه گیری شده درصد ماده خشک, وزن مخصوص و میزان نشاسته بالاترین وراثت پذیری عمومی (99.96%) و تعداد ساقه بدلیل بالا بودن ضریب تغییرات و درنتیجه بالا بودن تنوع, پایین ترین وراثت پذیری عمومی را (59.28%) نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    معصوم پور، ابراهیم، موسی پورگرجی، احمد، و شرقی، یونس. (1394). بررسی تنوع ژنتیکی برخی صفات در ارقام و کلون های پیشرفته سیب زمینی. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 28(106)، 193-203. SID. https://sid.ir/paper/514303/fa

    Vancouver: کپی

    معصوم پور ابراهیم، موسی پورگرجی احمد، شرقی یونس. بررسی تنوع ژنتیکی برخی صفات در ارقام و کلون های پیشرفته سیب زمینی. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1394؛28(106):193-203. Available from: https://sid.ir/paper/514303/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم معصوم پور، احمد موسی پورگرجی، و یونس شرقی، “بررسی تنوع ژنتیکی برخی صفات در ارقام و کلون های پیشرفته سیب زمینی،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 28، no. 106، pp. 193–203، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/514303/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button