مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,350
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

639
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف عسل بر فشار خون و قندخون ناشتا (یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده)

صفحات

 صفحه شروع 853 | صفحه پایان 863

چکیده

 مقدمه با توجه به شیوع بالای بیماری های مزمن, یافتن درمان های مکمل می تواند یکی از راهکارهای مقابله با این بیماری ها باشد. مطالعات متعددی نشان داده اند که مصرف عسل می تواند اثرات مفیدی بر روی عوامل پیش گویی کننده بیماری های قلبی عروقی داشته باشد. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی اثر مصرف عسل در مقایسه با سوکروز بر روی فشار خون و قند خون ناشتا در افراد جوان صورت پذیرفت. روش کار 60 فرد سالم 18 تا 30 سال به مدت یک ماه وارد این کار آزمایی بالینی دوسو کور شدند. شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده ی عسل و سوکروز تخصیص داده شدند که گروه عسل 70 گرم عسل را در روز و گروه سوکروز همین مقدار شکر را به صورت روزانه به مدت یک ماه مصرف کردند. فشار خون شرکت کنندگان در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد و قند خون ناشتای تمامی افراد قبل از شروع مطالعه و در پایان مداخله از شرکت کنندگان گرفته شد. نتایج در ابتدای این مطالعه, قند خون ناشتا, فشار خون سیستولیک و دیاستولیک تفاوت معناداری بین افراد شرکت کننده در مطالعه نداشت (3/0> p). در پایان مطالعه, بر خلاف سوکروز, مصرف عسل توانست موجب کاهش قند خون ناشتا در افراد جوان سالم شود (001/0< p). اما دریافت شکر یا سوکروز بر فشار خون سیستولیک یا دیاستولیک اثر معنی داری نداشتند (4/0> p). در همه این بررسی ها, اثر متغیر های مخدوش گر مثل سن, فعالیت فیزیکی و دریافت های غذایی تعدیل شدند. نتیجه گیری دریافت عسل طبیعی می تواند باعث کاهش قند خون ناشتا در افراد سالم شود ولی در دوز 70 گرم روزانه تاثیر معنی داری بر فشار خون سیستولیک یا دیاستولیک ندارد. مطالعات بیشتری برای تایید یافته های ما مورد نیاز است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رسد، حمید، انتظاری، محمدحسن، ملکی، بهزاد، نورانی، مریم، و پهلوانی، ناصح. (1397). تاثیر مصرف عسل بر فشار خون و قندخون ناشتا (یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده). مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، 61(1 )، 853-863. SID. https://sid.ir/paper/51464/fa

    Vancouver: کپی

    رسد حمید، انتظاری محمدحسن، ملکی بهزاد، نورانی مریم، پهلوانی ناصح. تاثیر مصرف عسل بر فشار خون و قندخون ناشتا (یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده). مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد[Internet]. 1397؛61(1 ):853-863. Available from: https://sid.ir/paper/51464/fa

    IEEE: کپی

    حمید رسد، محمدحسن انتظاری، بهزاد ملکی، مریم نورانی، و ناصح پهلوانی، “تاثیر مصرف عسل بر فشار خون و قندخون ناشتا (یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده)،” مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، vol. 61، no. 1 ، pp. 853–863، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/51464/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button