Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

569
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

137
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و تعیین محتوای پلی فنلی توتیای دریایی Echinometra mathaei خلیج فارس

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 82

چکیده

 رادیکال های آزاد, یک یا چند الکترون غیرجفت در اوربیتال خالی دارند که اکسیژن مرکزی آن ها, به عنوان ROS شناخته می شوند. مهار آن ها, برای کاهش سطح استرس اکسیداتیو ارگانیسم, در جلوگیری و درمان برخی بیماری های مزمن و مخرب موثر می باشند. هدف از مطالعه پیش رو, بررسی برخی خواص آنتی اکسیدانی بخش های مختلف توتیای دریایی Echinometra matheai و هم چنین, تعیین میزان ترکیبات پلی فنلی به عنوان یک منبع آنتی اکسیدانی طبیعی می باشد. در مطالعه آزمایشگاهی, عصاره های بافت های مختلف (خار, پوسته, گناد و فانوس ارسطو) توتیای دریایی با استفاده از سه حلال ان-هگزان, اتیل استات و متانول, براساس افزایش قطبیت جدا گردید. سپس فعالیت آنتی اکسیدانی هر یک از عصاره ها, با استفاده از روش های قدرت احیاکنندگی, مهار رادیکال آزاد DPPH و ظرفیت کل آنتی اکسیدانی سنجیده شد. هم چنین, میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئید نیز به روش اسپکتروفتومتری مورد ارزیابی قرار گرفت. طبق نتایج به دست آمده, پوسته متانولی و خار متانولی به ترتیب, دارای بیشترین میزان قدرت احیاکنندگی و مهار رادیکال آزاد DPPH می باشند. فانوس-ارسطو اتیل استاتی, خار و گناد ان-هگزانی ظرفیت آنتی اکسیدانی بیش تری نسبت به آسکوربیک اسید به عنوان استاندارد را دارا می باشند. بیشترین میزان فنل و فلاونوئید به ترتیب, در خار متانول 0003/0± 0044/0 میلی گرم گالیک اسید در گرم عصاره و فانوس ارسطو اتیل استات 7167/0± 616/24 میلی گرم کوئرستین در گرم عصاره به دست آمد. نتایج اختلاف معنی داری در سطح احتمال 05/0< p را نشان می دهد. یافته های مطالعه حاضر نشان داد که می توان توتیای دریایی را به عنوان یک منبع بالقوه از ترکیبات فعال زیستی طبیعی با فعالیت آنتی اکسیدانی بالا معرفی کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیمانی، سولماز، یوسف زادی، مرتضی، معین، سهیلا، امرالهی بیوکی، نرگس، کشاورز، موسی، و اصلیان، حامد. (1394). ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و تعیین محتوای پلی فنلی توتیای دریایی Echinometra mathaei خلیج فارس. زیست فناوری، 6(2 )، 71-82. SID. https://sid.ir/paper/514985/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمانی سولماز، یوسف زادی مرتضی، معین سهیلا، امرالهی بیوکی نرگس، کشاورز موسی، اصلیان حامد. ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و تعیین محتوای پلی فنلی توتیای دریایی Echinometra mathaei خلیج فارس. زیست فناوری[Internet]. 1394؛6(2 ):71-82. Available from: https://sid.ir/paper/514985/fa

    IEEE: کپی

    سولماز سلیمانی، مرتضی یوسف زادی، سهیلا معین، نرگس امرالهی بیوکی، موسی کشاورز، و حامد اصلیان، “ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و تعیین محتوای پلی فنلی توتیای دریایی Echinometra mathaei خلیج فارس،” زیست فناوری، vol. 6، no. 2 ، pp. 71–82، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/514985/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا