مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

428
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

521
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مجزا و ترکیبی عصاره های کاسنی (Cichorium intybus) و علف چای (Hypericum perforatum) بر شاخص های ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 152

چکیده

 این تحقیق با هدف بررسی تاثیر عصاره های کاسنی (Cichorium intybus) و علف چای (Hypericum perforatum) بر شاخصهای ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام گرفت. برای این منظور 720 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان به وزن متوسط 5± 100 گرم به طور تصادفی میان چهار گروه آزمایشی شامل جیره شاهد و جیره های حاوی 3% عصاره کاسنی, 3% عصاره علف چای و ترکیب %5/1 عصاره کاسنی و %5/1 عصاره علف چای تقسیم شدند. آزمایش به مدت 12 هفته بطول انجامید. شاخص های ایمنی سرم شامل فعالیت آنزیم لیزوزیم, جایگزین کمپلمان و سطح ایمونوگلوبولین کل به همراه فعالیت آنزیم های آنتی-اکسیدانی مانند کاتالاز (CAT), سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) کبد سنجیده شد. بر اساس نتایج بدست آمده, افزودن 3% عصاره کاسنی به جیره غذایی موجب افزایش معنی دار میزان ایمونوگلوبین کل و فعالیت آنزیم لیزوزیم نسبت به گروه شاهد شده است (05/0>p). بالاترین میزان فعالیت جایگزین کمپلمان در تیمار حاوی ترکیب %5/1 عصاره کاسنی و %5/1 عصاره علف چای مشاهده شد. افزودن مجزا و ترکیبی عصاره های هر دو گیاه کاسنی و علف چای به جیره غذایی نیز منجر به افزایش فعالیت آنزیم های SOD و GPX نسبت به جیره شاهد گردید (05/0>p). بیشترین و کمترین فعالیت آنزیم کاتالاز نیز بترتیب در گروه شاهد و تیمار %3 علف چای مشاهده شد (05/0>p). در نتیجه, افزودن %3 عصاره گیاه کاسنی به جیره غذایی باعث بهبود شاخص های ایمنی و %3 علف چای منجر بر افزایش سطح فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرض الهی، لیلا، سروی مغانلو، کوروش، و ایمانی، احمد. (1398). اثر مجزا و ترکیبی عصاره های کاسنی (Cichorium intybus) و علف چای (Hypericum perforatum) بر شاخص های ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 28(2 )، 141-152. SID. https://sid.ir/paper/5175/fa

    Vancouver: کپی

    فرض الهی لیلا، سروی مغانلو کوروش، ایمانی احمد. اثر مجزا و ترکیبی عصاره های کاسنی (Cichorium intybus) و علف چای (Hypericum perforatum) بر شاخص های ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1398؛28(2 ):141-152. Available from: https://sid.ir/paper/5175/fa

    IEEE: کپی

    لیلا فرض الهی، کوروش سروی مغانلو، و احمد ایمانی، “اثر مجزا و ترکیبی عصاره های کاسنی (Cichorium intybus) و علف چای (Hypericum perforatum) بر شاخص های ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 28، no. 2 ، pp. 141–152، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5175/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button