مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

699
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

422
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر کمیت و کیفیت اسانس بابونه کبیر (.Tanacetum parthenium L)

صفحات

 صفحه شروع 165 | صفحه پایان 172

چکیده

 اسانس های گیاهی در طیف وسیعی از محصولات دارویی, غذایی, آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند. به منظور بررسی تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر زمان خشک کردن, درصد و اجزای اسانس گیاه دارویی بابونه کبیر, آزمایشی به صورت طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا شد. سه توان مختلف مایکروویو شامل 360, 540 و 720 وات و سه دمای مختلف آون شامل 40,50 و 60 درجه سلسیوس و دو روش طبیعی (سایه و آفتاب) مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان دهنده تاثیر معنی دارروش های مختلف خشک کردن بر میزان و درصد ترکیبات اسانسنمونه ها بود. بالاترین درصد اسانس به ترتیب در روش سایه (0.76 درصد) و دمای 40 درجه سلسیوس آون ( 0.74درصد) به دست آمد و کمترین میزان (0.32 درصد) مربوط به روش مایکروویو توان 720 وات بود. در میان 27 ترکیب شناسایی شده اسانس بابونه کبیر, کامفن, کامفور, بورنیل استات, جرماکرین دی و سایکلوپنتادین اجزای اصلی بودند. بیشترین میزان کامفن در دمای 50 درجه سلسیوس آون به دست آمد این در حالی است که استفاده از توان های مختلف مایکروویو کاهش شدید این ترکیب را در پی داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاکری چالشتری، حسین، قاسمی ورنامخواستی، مهدی، ملکی، علی، قاسمی پیربلوطی، عبداله، و حسین زاده سامانی، بهرام. (1396). تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر کمیت و کیفیت اسانس بابونه کبیر (.Tanacetum parthenium L). مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 48(1)، 165-172. SID. https://sid.ir/paper/517823/fa

    Vancouver: کپی

    شاکری چالشتری حسین، قاسمی ورنامخواستی مهدی، ملکی علی، قاسمی پیربلوطی عبداله، حسین زاده سامانی بهرام. تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر کمیت و کیفیت اسانس بابونه کبیر (.Tanacetum parthenium L). مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1396؛48(1):165-172. Available from: https://sid.ir/paper/517823/fa

    IEEE: کپی

    حسین شاکری چالشتری، مهدی قاسمی ورنامخواستی، علی ملکی، عبداله قاسمی پیربلوطی، و بهرام حسین زاده سامانی، “تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر کمیت و کیفیت اسانس بابونه کبیر (.Tanacetum parthenium L)،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 48، no. 1، pp. 165–172، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/517823/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button