مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

564
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

218
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط ناامنی غذایی، پروتئین واکنشگر C و برخی متغیرهای اجتماعی اقتصادی با ابتلا به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 136

چکیده

 زمینه با توجه به اینکه ناامنی غذایی می تواند پیش زمینه مشکلات سلامتی و تغذیه ای باشد, تعیین عوامل مرتبط با آن در هر جامعه ای ضروری به نظر می رسد. هدف هدف از این مطالعه, بررسی میزان امنیت غذایی, پروتئین واکنشگر C و برخی متغیرهای اجتماعی اقتصادی در بیماران دیابتی نوع 2 بود. مواد و روش ها این مطالعه مورد شاهدی در سال 1396 در مراکز جامع سلامت شهدا و مینودر قزوین روی 200 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 و 200 فرد سالم انجام شد. امنیت غذایی با استفاده از پرسش نامه امنیت غذای خانوار سازمان کشاورزی ایالات متحده آمریکا محاسبه و داده های آنتروپومتریک جمع آوری شد. عوامل بیوشیمیایی با آزمایش خون و فعالیت بدنی با استفاده از پرسش نامه بین المللی فعالیت فیزیکی اندازه گیری شد. برای تعیین ارتباط بین متغیرهای مستقل کیفی از آزمون کای دو, برای تعیین ارتباط بین متغیر های کمی از آزمون تی مستقل, برای مقایسه میانگین دو گروه مستقل از آزمون من وینتی و از آزمون کروسکال والیس برای تفاوت های معنی دار در ویژگی های کلی بر اساس چارک های تنوع غذایی و از رگرسیون لجستیک چند متغیره به منظور تعدیل اثر متغیرهای مخدوشگر و از نرم افزار N4 برای آنالیز داده های غذایی استفاده شد. یافته ها میانگین سنی افراد مبتلا 8/2± 47/1 و سالم 3/6± 46/8 سال بود. ناامنی غذایی و برخی متغیرهای اجتماعی اقتصادی با دیابت نوع 2 ارتباط معنی داری داشتند. ناامنی غذا در گروه آزمایش با قند خون ناشتا (0/02=P) و عامل التهاب (پروتئین واکنشگر C و تعداد گلبول سفید) ارتباط معنی داری را نشان داد (P<0/001). نتیجه گیری از آنجا که افزایش ناامنی غذایی با افزایش التهاب و دیابت نوع 2 مرتبط بود, برنامه ریزان باید به کاهش ناامنی غذایی در جامعه به ویژه افراد مبتلا به دیابت نوع 2 از طریق بهبود وضعیت اقتصادی و اصلاح الگوهای غذایی خانوار توجه داشته باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جانزاده، حمیده، مظفری خسروی، حسن، و جوادی، مریم. (1397). بررسی ارتباط ناامنی غذایی, پروتئین واکنشگر C و برخی متغیرهای اجتماعی اقتصادی با ابتلا به دیابت نوع 2. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 22(6 )، 129-136. SID. https://sid.ir/paper/520048/fa

    Vancouver: کپی

    جانزاده حمیده، مظفری خسروی حسن، جوادی مریم. بررسی ارتباط ناامنی غذایی, پروتئین واکنشگر C و برخی متغیرهای اجتماعی اقتصادی با ابتلا به دیابت نوع 2. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین[Internet]. 1397؛22(6 ):129-136. Available from: https://sid.ir/paper/520048/fa

    IEEE: کپی

    حمیده جانزاده، حسن مظفری خسروی، و مریم جوادی، “بررسی ارتباط ناامنی غذایی, پروتئین واکنشگر C و برخی متغیرهای اجتماعی اقتصادی با ابتلا به دیابت نوع 2،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، vol. 22، no. 6 ، pp. 129–136، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/520048/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button