مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,427
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی سالمونلا در دو نوع تخم مرغ محلی و ماشینی در آزمایشگاه بیمارستان قائم (عج) مشهد، 80-1379

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 71

چکیده

 سالمونلا, باسیل گرم منفی است که می تواند سندرم های مختلف بالینی ایجاد کند و شایع ترین آنها به صورت گاستروآنتریت و مسمومیت غذایی است. مهمترین راه انتقال این ارگانیسم به بدن از طریق تغذیه می باشد. مصرف بعضی مواد غذایی مخصوصا تخم مرغ, عامل انتقال این عفونت است. شیرخواران پس از شش ماهگی غیر از شیر مادر نیازمند تغذیه کمکی می باشند و یکی از غذاهای کمکی مقوی که به شیرخوار خورانده می شود, تخم مرغ است که آسان هضم شده و حاوی پروتیین و آهن و ویتامین D نیز می باشد. یک تخم مرغ, حاوی سه قسمت پوسته, سفیده و زرده است. آلودگی هر قسمت می تواند ایجاد مسمومیت غذایی کند. در مطالعه فوق با هدف بررسی آلودگی در دو نوع تخم مرغ محلی و ماشینی, سه قسمت از هر دو نوع تخم مرغ از نظر وجود این ارگانیسم از طریق نمونه برداری و انجام کشت بر روی محیط معمولی و اختصاصی سالمونلا مورد ارزیابی قرار گرفته است. از 270 تخم مرغ مورد مطالعه 780 کشت انجام گردید. دو مورد سالمونلا گروه B تشخیص داده شد. در این مطالعه مشخص گردید که امکان آلودگی هر چند اندک در تخم مرغ ها وجود دارد. قسمت پوسته تخم مرغ, بیشترین آلودگی به ارگانیسم های مختلف و سالمونلا را هر چند اندک ) 7 در هزار(, دارا می باشد. به علت تماس بیشتر تخم مرغ محلی با فضولات و عدم رعایت بهداشت, میزان آلودگی در تخم مرغ محلی, اندکی بیشتر است. بنابراین باید توصیه نمود از مصرف تخم مرغ نپخته مخصوصا در شیرخواران خودداری گردد و قبل از مصرف تخم مرغ حتما پوسته آن شسته شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حامدی، عبدالکریم، پری زاده، محمدجواد، و قناعت، جواد. (1381). بررسی آلودگی سالمونلا در دو نوع تخم مرغ محلی و ماشینی در آزمایشگاه بیمارستان قائم (عج) مشهد, 80-1379. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، 45(76)، 67-71. SID. https://sid.ir/paper/52073/fa

    Vancouver: کپی

    حامدی عبدالکریم، پری زاده محمدجواد، قناعت جواد. بررسی آلودگی سالمونلا در دو نوع تخم مرغ محلی و ماشینی در آزمایشگاه بیمارستان قائم (عج) مشهد, 80-1379. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد[Internet]. 1381؛45(76):67-71. Available from: https://sid.ir/paper/52073/fa

    IEEE: کپی

    عبدالکریم حامدی، محمدجواد پری زاده، و جواد قناعت، “بررسی آلودگی سالمونلا در دو نوع تخم مرغ محلی و ماشینی در آزمایشگاه بیمارستان قائم (عج) مشهد, 80-1379،” مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، vol. 45، no. 76، pp. 67–71، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/52073/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا