Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

813
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

300
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

غنی سازی ویتامین D2 در قارچ خوراکی دکمه ای آگاریکوس بایسپورس با استفاده از پرتو ماورا بنفش پالسی UV-B

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 115

چکیده

 کمبود ویتامین D2 در رژیم های غذایی امروزه تبدیل به مشکل تغذیه ای مهمی شده است. هدف از این تحقیق, تعیین عوامل مؤثر در افزایش ویتامین D2 در قارچ های خوراکی تازه با استفاده پرتو ماورا بنفش پالسی می-باشد. اثر دزهای پرتودهی, فاصله از لامپ, وزن بسته ها و شکل قارچ (برش خورده و کامل) بر فرایند غنی-سازی بررسی شد. اثر پرتودهی بر مدت زمان نگهداری و کیفیت قارچ ها نیز تعیین شد. قارچ خوراکی دکمه-ای سفید آگاریکوس بایسپورس بصورت برش خورده و کامل به مدت 1 ثانیه با پرتو ماورا بنفش پالسی تیمار شد که در نهایت افزایش ویتامن D2 در قارچ های برش خورده نسبت به قارچ های کامل تایید شد. پرتودهی 100 گرم قارچ خوراکی در مدت زمان 1 ثانیه (3 پالس) مقدار ویتامین D2 را تا 100 درصد نیاز روزانه یک فرد بالغ افزایش داد. با افزایش مدت زمان پرتودهی از 1 به 4 ثانیه ویتامین D2 بطور چشمگیری افزایش یافت (1940 درصد) ولی تأثیر خاصی بر مدت زمان نگهداری و کیفیت قارچ ها نداشت. با افزایش وزن بسته ها از 100 به 200 گرم در حدود ٤ ٠ % کاهش در مقدار ویتامین D2 مشاهده شد. پس از 3 روز نگهداری در انبار سرد در دمای 4 درجه سانتی گراد, کاهش ویتامین D2 از 831 به 632 درصد در 100 گرم قارچ, در قارچ هایی که به مدت 1 ثانیه تحت تیمار بودند ثبت شد. افت کیفیت در این تیمارها اندک بوده ولی پس از گذشت 8 روز, افت کیفیت قابل توجه بود. استفاده از پرتو ماورا بنفش برای قارچ های تازه, موجب افزایش مقدار ویتامین D2 گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری دستجردی، منیر، اردستانی، فاطمه، و شکوهی راد، علی. (1398). غنی سازی ویتامین D2 در قارچ خوراکی دکمه ای آگاریکوس بایسپورس با استفاده از پرتو ماورا بنفش پالسی UV-B. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 11(3)، 105-115. SID. https://sid.ir/paper/520821/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری دستجردی منیر، اردستانی فاطمه، شکوهی راد علی. غنی سازی ویتامین D2 در قارچ خوراکی دکمه ای آگاریکوس بایسپورس با استفاده از پرتو ماورا بنفش پالسی UV-B. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1398؛11(3):105-115. Available from: https://sid.ir/paper/520821/fa

    IEEE: کپی

    منیر حیدری دستجردی، فاطمه اردستانی، و علی شکوهی راد، “غنی سازی ویتامین D2 در قارچ خوراکی دکمه ای آگاریکوس بایسپورس با استفاده از پرتو ماورا بنفش پالسی UV-B،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 11، no. 3، pp. 105–115، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/520821/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا