مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

854
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

195
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر آموزش تغذیه با استفاده از وبلاگ، وبلاگ مشارکتی گروهی و پیامک بر قند و چربی های خون در بیماران دیابتی نوع دو

صفحات

 صفحه شروع 261 | صفحه پایان 266

چکیده

 مقدمه: استفاده از روش های نوین آموزشی ممکن است در کنترل بیماری و کاهش عوارض آن موثر باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش تغذیه با استفاده از وبلاگ, وبلاگ مشارکتی گروهی و پیامک بر قند و چربی های خون در بیماران دیابتی نوع دو انجام شد.روش کار: این مطالعه نیمه تجربی در سال 1391 در مرکز دیابت کرمانشاه انجام شد. جامعه آماری شامل مبتلایان به بیماری دیابت نوع دو تحت پوشش مرکز دیابت کرمانشاه بودند که به روش نمونه گیری در دسترس, تعداد 60 نفر در سه گروه 20 نفری انتخاب شدند. داده ها به وسیله انجام آزمایشات بیوشیمیایی در دو نوبت قبل از مداخله آموزشی و سه ماه بعد از آن جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس و تی زوجی توسط نرم افزار SPSS انجام شد.نتایج: FBS و HbA1c آزمودنی ها در آزمایشات قبل و بعد از آموزش درگروه وبلاگ, وبلاگ مشارکتی گروهی و پیامک از لحاظ آماری, کاهش معنی داری نداشت. در گروه وبلاگ (P<0.01) T-C و (P<0.01) LDL-C به طور معنی داری کاهش یافت, ولی تغییر معنی داری درTG و HDL-C مشاهده نشد. درگروه وبلاگ مشارکتی گروهی (p=0.05) T-C و (p<0.01) LDL-C اختلاف معنی داری داشت, اما TG و HDL-C تفاوت معنی داری نداشت. در گروه پیامک(p=0.03) T-C , (p=0.05) TG و (p<0.01) LDL-C تفاوت معنی داری داشتند ولی HDL اختلاف معنی داری نداشت.نتیجه گیری: آموزش تغذیه با استفاده از وبلاگ, وبلاگ مشارکتی گروهی و پیامک می تواند در کاهش میزان T-C, LDL-C و TG موثر باشد که در نتیجه ممکن است از عوارض قلبی و عروقی ناشی از دیابت بکاهد. استفاده از این روش ها در آموزش بیماران دیابتی نوع دو پیشنهاد می-گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری، مصطفی، پاسدار، یحیی، رضایی، منصور، مهدی زاده، حسین، و اشتریان، حسین. (1392). مقایسه تاثیر آموزش تغذیه با استفاده از وبلاگ, وبلاگ مشارکتی گروهی و پیامک بر قند و چربی های خون در بیماران دیابتی نوع دو. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، 56(5)، 261-266. SID. https://sid.ir/paper/52083/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری مصطفی، پاسدار یحیی، رضایی منصور، مهدی زاده حسین، اشتریان حسین. مقایسه تاثیر آموزش تغذیه با استفاده از وبلاگ, وبلاگ مشارکتی گروهی و پیامک بر قند و چربی های خون در بیماران دیابتی نوع دو. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد[Internet]. 1392؛56(5):261-266. Available from: https://sid.ir/paper/52083/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی جعفری، یحیی پاسدار، منصور رضایی، حسین مهدی زاده، و حسین اشتریان، “مقایسه تاثیر آموزش تغذیه با استفاده از وبلاگ, وبلاگ مشارکتی گروهی و پیامک بر قند و چربی های خون در بیماران دیابتی نوع دو،” مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، vol. 56، no. 5، pp. 261–266، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/52083/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button