مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

648
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

301
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره های آبی ریحان و مرزه بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پاراکازئی و ویژگی های فیزیکوشیمیایی ماست پروبیوتیک

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 64

چکیده

 گیاهان دارویی و غذاهای فراسودمند, به جهت دارا بودن ویژگی های آنتی اکسیدانی, دارویی و تغذیه ای اثرات سلامت بخش بر روی مصرف کنندگان دارند. هدف از این تحقیق, بررسی اثر عصاره های آبی ریحان و مرزه بر روی زنده مانی لاکتوباسیلوس پاراکازئی و ویژگی های فیزیکوشیمیایی ماست پروبیوتیک بود. اثر عصاره های ریحان (8% و 10% w/w) و مرزه (6% و 8% w/w), هر کدام به صورت جداگانه در ماست پروبیوتیک کم چرب (5/1% چربی) حاوی لاکتوباسیلوس پاراکازئی زیرگونه پاراکازئی بررسی شد. زنده مانی لاکتوباسیلوس پاراکازئی ز و ویژگی های فیزیکوشیمیایی نمونه های ماست در روزهای 1, 7, 14 و 21 مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد, افزودن عصاره های ریحان و مرزه به ماست پروبیوتیک, زنده مانی باکتری پروبیوتیک را به طور معنی داری نسبت به ماست شاهد (فاقد عصاره) افزایش داد. همچنین با افزایش زمان نگهداری, جمعیت باکتری به طور معنی دار کاهش یافت. افزودن این عصاره ها, در افزایش اسیدیته و کاهش pH نسبت به ماست شاهد به طور معنی داری موثر بود. با گذشت زمان نگهداری, اسیدیته به طور معنی دار روند صعودی و pH روند نزولی داشت. میزان آب اندازی نمونه های ماست حاوی عصاره, نسبت به ماست شاهد به طور معنی داری کمتر بود و با گذشت زمان نگهداری این میزان به طور معنی داری کاهش یافت (05/0>p). بنابراین می توان نتیجه گرفت که افزودن عصاره های گیاهی تاثیر مثبتی بر زنده مانی پروبیوتیک ها و ویژگی های فیزیکوشیمیایی ماست پروبیوتیک داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قلعه موسیانی، زهره، پوراحمد، رضوان، و اسحاقی، محمدرضا. (1397). اثر عصاره های آبی ریحان و مرزه بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پاراکازئی و ویژگی های فیزیکوشیمیایی ماست پروبیوتیک. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 10(4)، 55-64. SID. https://sid.ir/paper/520872/fa

    Vancouver: کپی

    قلعه موسیانی زهره، پوراحمد رضوان، اسحاقی محمدرضا. اثر عصاره های آبی ریحان و مرزه بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پاراکازئی و ویژگی های فیزیکوشیمیایی ماست پروبیوتیک. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1397؛10(4):55-64. Available from: https://sid.ir/paper/520872/fa

    IEEE: کپی

    زهره قلعه موسیانی، رضوان پوراحمد، و محمدرضا اسحاقی، “اثر عصاره های آبی ریحان و مرزه بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پاراکازئی و ویژگی های فیزیکوشیمیایی ماست پروبیوتیک،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 10، no. 4، pp. 55–64، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/520872/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button