Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

240
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

110
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر عوامل محیطی (ارتفاع و خاک) بر کمیت و کیفیت اسانس کاسنی وحشی (Cichorium intybus) ( مطالعه موردی: لزور – فیروزکوه)

صفحات

 صفحه شروع 490 | صفحه پایان 503

چکیده

 تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر عوامل محیطی (ارتفاع و خاک) بر کمیت و کیفیت اسانس کاسنی وحشی در منطقه لزور از توابع شهرستان فیروزکوه صورت گرفت. نمونه ها از اندام های هوایی, ریشه و خاک در مرحله گل دهی کامل, از سه دامنه ارتفاعی 2400-2700, 2700-3000 و 3000-3300 متر جمع آوری شدند. در آزمایشگاه مقدار 100 گرم از اندام هوایی و ریشه گیاه خشک شده و اسانس گیری به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر انجام و سپس اسانس به دست آمده به منظور شناسایی ترکیبات به دستگاه کروماتوگراف گازی (GC) و کروماتوگراف گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) تزریق گردید. نتایج تحقیق نشان داد بازده اسانس اندام هوایی در ارتفاعات 2400-2700, 2700-3000 و 3000-3300 متری به ترتیب 39/0, 58/0 و 50/0 درصد می باشد. اصلی ترین ترکیب های اسانس در اندام هوایی و ریشه بتاپینن, سیسکادین 4-ان 7 اٌل, سیسابینن هیدرات, ایودسما, هیومیولن اپوکساید 2 و الفا بیسابولول می باشند. بازده اسانس ریشه در سه طبقه ارتفاعی 2400-2700, 2700-3000 و 3000-3300 متری به ترتیب 68/0, 74/0 و 71/0 درصد می باشد. رابطه خصوصیات شیمیایی خاک و بازده اسانس در هر دو بخش ریشه و اندام هوایی نشان داد که بین بازده اسانس و خصوصیات خاک, به جز pH و EC همبستگی مثبت وجود دارد. در صورتی که هدف, برداشت درصد بالایی از اسانس کاسنی باشد, جمع آوری آن در ارتفاع 3000-2700 متری پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدوی، سیده خدیجه، منصوری فر، محمد، مهدوی، محمد، و محمودی، جلال. (1398). بررسی تاثیر عوامل محیطی (ارتفاع و خاک) بر کمیت و کیفیت اسانس کاسنی وحشی (Cichorium intybus) ( مطالعه موردی: لزور – فیروزکوه). مرتع، 13(3 )، 490-503. SID. https://sid.ir/paper/521672/fa

    Vancouver: کپی

    مهدوی سیده خدیجه، منصوری فر محمد، مهدوی محمد، محمودی جلال. بررسی تاثیر عوامل محیطی (ارتفاع و خاک) بر کمیت و کیفیت اسانس کاسنی وحشی (Cichorium intybus) ( مطالعه موردی: لزور – فیروزکوه). مرتع[Internet]. 1398؛13(3 ):490-503. Available from: https://sid.ir/paper/521672/fa

    IEEE: کپی

    سیده خدیجه مهدوی، محمد منصوری فر، محمد مهدوی، و جلال محمودی، “بررسی تاثیر عوامل محیطی (ارتفاع و خاک) بر کمیت و کیفیت اسانس کاسنی وحشی (Cichorium intybus) ( مطالعه موردی: لزور – فیروزکوه)،” مرتع، vol. 13، no. 3 ، pp. 490–503، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/521672/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا