مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

417
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

362
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیل اثرات کم آبی بر تولید انگور در نواحی روستایی شهرستان تاکستان

صفحات

 صفحه شروع 241 | صفحه پایان 257

چکیده

 کاهش منابع آب در طی سال های اخیر به صورت تهدیدی جدی برای تاک داران مطرح شده است. این مقاله با هدف بررسی نقش کاهش منابع بر فرایند تولید و عملکرد انگور در استفاده بهینه از آب انجام گرفته است. جامعه, آماری شامل کارشناسان, متخصصان جهاد کشاورزی و باغداران منطقه, که در حدود 20000 نفر گزارش شده است. N=20000i. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران n=243 برآورد شد. میزان پایایی پرسش نامه ها به کمک ضریب آلفای کرونباخ سنجیده شده است. در ادامه بر اساس روش تحلیل عاملی به بررسی متغیرهای مورد اشاره در مقاله و ارتباط آنها در زمینه کاهش منابع آب بر راندمان محصول پرداخته شد. در این پژوهش, پنج عامل « کاهش دبی چاه های سنتی و افزایش دوره, آبرسانی به گیاه به بیش از یک ماه تا 45روز, کاهش کیفیت آب چاه ها به دلیل افت شدید سطح آب های زیر زمینی, افزایش دما و تبخیرآب پس از تشکیل گل دهی به ویژه در تابستان ها, دیدگاه سنتی و نادرست کشاورزان در مورد میزان آب مورد نیاز گیاه و نهایتا بروز تنش خشکی و شوری در مراحل حساسی از رشد گیاه به عنوان عوامل برتر در تحلیل عاملی به دست آمدند. تحلیل عاملی یافته ها نشان داد که پنج مولفه فوق در کل 415/64 درصد, از واریانس کاهش منابع آب در تولید انگور را تبیین کرده اند. با توجه به وضعیت آبیاری باغات منطقه مورد مطالعه که عمدتا از طریق غرقابی و بدون توجه به نیاز واقعی تاک, انجام می گیرد, با اصلاح روش مزبور, می توان آب مصرفی را به حدود نصف کاهش داد. تاک داران, معمولا با کاهش تعداد دفعات آبیاری با مشکل کم آبی, مبارزه می کنند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاهرخانی، محمد. (1399). تحلیل اثرات کم آبی بر تولید انگور در نواحی روستایی شهرستان تاکستان. اقتصاد فضا و توسعه روستایی، 9(1 (پیاپی 31) )، 241-257. SID. https://sid.ir/paper/521699/fa

    Vancouver: کپی

    طاهرخانی محمد. تحلیل اثرات کم آبی بر تولید انگور در نواحی روستایی شهرستان تاکستان. اقتصاد فضا و توسعه روستایی[Internet]. 1399؛9(1 (پیاپی 31) ):241-257. Available from: https://sid.ir/paper/521699/fa

    IEEE: کپی

    محمد طاهرخانی، “تحلیل اثرات کم آبی بر تولید انگور در نواحی روستایی شهرستان تاکستان،” اقتصاد فضا و توسعه روستایی، vol. 9، no. 1 (پیاپی 31) ، pp. 241–257، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/521699/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button