Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

900
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

568
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر غظت آنزیم و زمان گرمخانه گذاری بر میزان استخراج لیکوپن از تفاله گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 31

چکیده

 لیکوپن رنگدانه لیپوفیلی کاروتنوئیدی گوجه فرنگی رسیده می باشد و به دلیل اثرات بیولوژیکی مطلوبی مانند فعالیت آنتی اکسیدانی, باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان پروستات می گردد. در این تحقیق اثر غلظت آنزیم و زمان گرمخانه گذاری روی میزان استخراج لیکوپن و فعالیت رادیکال گیرندگی عصاره حاصل از تفاله گوجه فرنگی با استفاده از طرح کاملا تصادفی با سه سطح غلظت آنزیم (30, 35 و 40 میلی گرم بر کیلوگرم) و سه سطح زمان گرمخانه گذاری (20, 40 و 60 دقیقه) و در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد افزایش غلظت آنزیم راندمان استخراج لیکوپن را افزایش می دهد. بیشینه فعالیت رادیکال گیرندگی عصاره مربوط به زمانی که از غلظت 40 میلی گرم بر کیلوگرم آنزیم پکتیناز استفاده گردید. با افزایش زمان گرمخانه گذاری از 20 به 60 دقیقه میزان استخراج لیکوپن در حدود 15.39 درصد کاهش یافت (P<0.01). بیشینه میزان استخراج لیکوپن متعلق به زمانی بود که از 40 میلی گرم بر کیلوگرم آنزیم با 60 دقیقه زمان گرمخانه گذاری استفاده گردید که 46 درصد بیش از کمینه میزان استخراج لیکوپن بود. کمترین فعالیت رادیکال گیرندگی لیکوپن استخراج شده به غلظت 30 میلی گرم بر کیلوگرم آنزیم و 40 دقیقه گرمخانه گذاری تعلق داشت. با توجه به این تحقیق می توان بیان داشت که برای استفاده بهینه از ضایعات صنعتی گوجه فرنگی, استفاده از آنزیم در استخراج لیکوپن بسیار مناسب می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دولت آبادی، زهرا، الهامی راد، امیرحسین، اخلاقی فیض آباد، سیدهاشم، و استیری، سیدحسین. (1395). بررسی تاثیر غظت آنزیم و زمان گرمخانه گذاری بر میزان استخراج لیکوپن از تفاله گوجه فرنگی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 8(3 )، 25-31. SID. https://sid.ir/paper/521964/fa

    Vancouver: کپی

    دولت آبادی زهرا، الهامی راد امیرحسین، اخلاقی فیض آباد سیدهاشم، استیری سیدحسین. بررسی تاثیر غظت آنزیم و زمان گرمخانه گذاری بر میزان استخراج لیکوپن از تفاله گوجه فرنگی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1395؛8(3 ):25-31. Available from: https://sid.ir/paper/521964/fa

    IEEE: کپی

    زهرا دولت آبادی، امیرحسین الهامی راد، سیدهاشم اخلاقی فیض آباد، و سیدحسین استیری، “بررسی تاثیر غظت آنزیم و زمان گرمخانه گذاری بر میزان استخراج لیکوپن از تفاله گوجه فرنگی،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 8، no. 3 ، pp. 25–31، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/521964/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا