مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

770
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

119
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت قند، چربی و آنتی اکسیدانهای سرم در بیماران مبتلا به آب مروارید

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 24

چکیده

 مقدمه: آب مروارید یک مشکل بهداشت عمومی در سراسر جهان است و عامل اصلی نابینایی در میان افراد جامعه می‏باشد. عوامل متعددی در تشکیل آب مروارید نقش دارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی برخی عوامل موثر در آب مروارید از جمله سطوح قند خون, چربیهای سرم و آنتی اکسیدانهای سرم انجام شد. روش کار در این مطالعه موردی شاهدی 90 بیمار مبتلا به آب مروارید و 90 فرد سالم مراجعه کننده به بیمارستان ولیعصر بیرجند از سال 1385-1386 با هم مقایسه شدند. گروه مورد و شاهد از نظر سن و جنس همسان شدند. ابتدا پرسشنامه‏‎ای حاوی مشخصات فردی تکمیل شد, سپس 5 سی سی خون از ورید براکیال بعد از 12 ساعت ناشتایی جهت بررسی سطح قند, لیپیدو قدرت آنتی اکسیدانی سرم گرفته شد. اطلاعات پس از جمع آوری, کد بندی شده و در نرم افزار SPSS وارد شده و با استفاده از آزمونهای آماری توصیفی تی تست و ایکس دو آنالیز گردید.نتایج: افراد مورد مطالعه در هر دو گروه50 % مرد و50 % زن بودند. میانگین سنی افراد گروه مورد 8±60.2 سال و در گروه شاهد 8.7±58.3 سال تعیین گردید (p=0.13). میانگین کلسترول, تری گلیسرید و لیپوپروتئین با چگالی پایین به طور معناداری در گروه مورد بالاتر از گروه شاهد بود. اختلاف معنی داری در میانگین گلوکز و لیپوپروتئین با چگالی بالا در دو گروه مورد مطالعه مشاهده نگردید. میزان هیپرکلسترولمی, هیپرتری گلیسریدمی, افزایش قندخون و کاهش لیپوپروتئین با چگالی بالا درگروه مورد بیشتر بود. میانگین قدرت تام آنتی اکسیدانی پلاسما و میانگین گروههای تیول در گروه مورد, به صورت معنی داری نسبت به بررسی وضعیت قند, چربی و آنتی اکسیدانهای سرم در بیماران مبتلا به آب مروارید - یک مطالعه موردی شاهدی گروه کنترل پایین تر بود. همچنین افزایش معنی دار پراکسیداسیون لیپیدها و شاخص مالون دی آلدئید در گروه مورد نسبت به گروه شاهد بدست آمد.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که قند بالا, اختلال چربیهای خون وسطح پایین آنتی اکسیدانها می تواند در آب مروارید نقش داشته باشد و لازم است جهت کنترل عوامل فوق, برنامه های مداخله ای صورت گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، بهروز، کاظمی، طوبی، زربان، اصغر، یعقوبی، غلامحسین، و قهرمانی، سمیه. (1388). بررسی وضعیت قند, چربی و آنتی اکسیدانهای سرم در بیماران مبتلا به آب مروارید. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، 52(1)، 19-24. SID. https://sid.ir/paper/52253/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری بهروز، کاظمی طوبی، زربان اصغر، یعقوبی غلامحسین، قهرمانی سمیه. بررسی وضعیت قند, چربی و آنتی اکسیدانهای سرم در بیماران مبتلا به آب مروارید. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد[Internet]. 1388؛52(1):19-24. Available from: https://sid.ir/paper/52253/fa

    IEEE: کپی

    بهروز حیدری، طوبی کاظمی، اصغر زربان، غلامحسین یعقوبی، و سمیه قهرمانی، “بررسی وضعیت قند, چربی و آنتی اکسیدانهای سرم در بیماران مبتلا به آب مروارید،” مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، vol. 52، no. 1، pp. 19–24، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/52253/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button