مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

272
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

147
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان شیوع و مقاومت دارویی سروتیپ های سالمونلا در گوشت مرغ اردبیل، ایران

صفحات

 صفحه شروع 238 | صفحه پایان 246

چکیده

 زمینه و اهداف سالمونلوز یکی از مهمترین بیماری های زیونوز است که بیشتر عفونت های سالمونلایی در اثر مصرف مواد غذایی آلوده به این باکتری ایجاد می شود. در طی دهه های اخیر, مقاومت دارویی سالمونلاهای جداشده نسبت به آنتی بیوتیک های رایج افزایش یافته است که به عنوان یک مشکل بهداشتی جهانی مطرح است. لذا هدف از این تحقیق بررسی سروتیپ های سالمونلا در گوشت مرغ و میزان مقاومت آنتی بیوتیکی آنها نسبت به ده آنتی بیوتیک با مصرف رایج ایران بود. مواد و روش کار تعداد 100 نمونه گوشت مرغ به طور تصادفی از مراکز تهیه و توزیع گوشت مرغ در نقاط مختلف شهرستان اردبیل جمع آوری گردید. پس از کشت و جداسازی سالمونلا, پرگنه های آن با روش سرولوژی و PCR بررسی شدند. در نهایت تست PCR برای تایید نمونه های مثبت سالمونلا تیفی موریوم انجام گردید. میزان مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها با روش کربی بایویر (Kirby Bauer) مشخص شد. یافته ها: از مجموع 100 نمونه گوشت مرغ نمونه برداری شده 6 درصد سالمونلا (تعداد 6 مورد) به دست آمد که از این تعداد 50 درصد به سالمونلا اینفنتیس, 16/6 درصد به سالمونلا آنتریتیدیس, 16/6 درصد به سالمونلا تیفی موریوم و 16/6 درصد به سالمونلا تامپسون (16/6 درصد) تعلق داشت. بیش از 60 درصد جدایه ها به هفت آنتی بیوتیک مقاوم بودند. به طوری که بیشترین مقاومت دارویی نسبت به آمپی سیلین (83/3 درصد), سولفادیازین+ تری متوپریم (83/3 درصد), کلرامفنیکل (83/3 درصد) و بعد از آنها کوتریموکسازول (66/7 درصد), آمیکاسین (66/7 درصد), تتراسیکلین (66/7 درصد), داکسی سیکلین (66/7 درصد) و فلورفنیکل (16/7 درصد) مشاهده شد. تمامی جدایه ها در مقابل سیپروفلوکساسین و انروفلوکساسین حساس بودند. نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد که در گوشت مرغ سالمونلا اینفنتیس غالب هست و جدا یه ها نسبت به اکثریت ده آنتی بیوتیک رایج در صنعت دام و طیور مقاومت دارویی دارند که از نظر بهداشت عمومی حایز اهمیت فراوانی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزپور، آیدین. (1400). بررسی میزان شیوع و مقاومت دارویی سروتیپ های سالمونلا در گوشت مرغ اردبیل, ایران. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، 15(2 )، 238-246. SID. https://sid.ir/paper/522849/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزپور آیدین. بررسی میزان شیوع و مقاومت دارویی سروتیپ های سالمونلا در گوشت مرغ اردبیل, ایران. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران[Internet]. 1400؛15(2 ):238-246. Available from: https://sid.ir/paper/522849/fa

    IEEE: کپی

    آیدین عزیزپور، “بررسی میزان شیوع و مقاومت دارویی سروتیپ های سالمونلا در گوشت مرغ اردبیل, ایران،” مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، vol. 15، no. 2 ، pp. 238–246، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/522849/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button