مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,366
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

644
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره آبی میوه فلفل سیاه (Piper nigrum) بر فعالیت انقباضی رحم موش صحرایی غیر حامله

صفحات

 صفحه شروع 178 | صفحه پایان 186

کلیدواژه

میوه فلفل سیاه (Piper nigrum)Q3

چکیده

 هدف: میوه فلفل سیاه (Piper nigrum) یکی از مواد تشکیل دهنده مهم و عمده ادویه خوراکی است و پیپرین فراوانترین ماده تشکیل دهنده آن است که ترشحات روده باریک و ترشحات صفراوی را افزایش داده ولی تخلیه معده و سرعت حرکت محتویات روده را در موش صحرایی و موش سوری کاهش می دهد. در طب سنتی دم کرده فلفل سیاه را جهت تسکین دردهای قاعدگی مصرف می کنند ولی تاکنون در این مورد تحقیق علمی انجام نشده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر عصاره آبی میوه فلفل سیاه بر انقباضات رحم موش غیر حامله و تعیین مکانیسم های دخیل در این اثر می باشد.مواد و روش کار: عصاره آبی میوه فلفل سیاه در آب مقطر جوش تهیه شد و حلال محلول صاف شده تبخیر و پودر عصاره به دست آمد. رحم موشهای صحرایی (Wistar) بالغ غیر حامله جدا شد و در حمام بافت حاوی محلول دیژالون با جریان دایم هوا و تحت 1 گرم کشش اولیه قرار داده شد و انقباضات آن به روش ایزومتریک ثبت شد.نتایج: غلظتهای تجمعی (0.125, 0.25, 0.5, 1 و 2 mg/ml) عصاره آبی میوه فلفل سیاه, انقباض رحم ناشی از کلرورپتاسیم (60 mM) و اکسی توسین (10 mU/ml) را به صورت وابسته به غلظت کاهش داد (p<0.0001). عملکرد مهاری عصاره بر انقباض ناشی از کلرورپتاسیم در حضور فنتولامین (1 µM), نالوکسون (1 µM) و L-NAME (100 µM) کاهش نیافت ولی در حضور پروپرانولول (1 µM) این اثر مهاری کاهش یافت (p<0.01 تا p<0.0001). در محلول دیژالون فاقد کلسیم و غلظت زیاد کلرورپتاسیم (60mM), عصاره (0.0312, 0.0625, 0.125 و (mg/ml 0.25) انقباض ناشی از غلظت های تجمعی کلرور کلسیم (0.1 تا 0.5 mM) را در رحم دپولاریزه شده به صورت وابسته به غلظت کاهش داد.نتیجه گیری: به نظر می رسد عملکرد مهاری عصاره آبی میوه فلفل سیاه بر انقباض رحم با دخالت کانالهای کلسیمی وابسته به ولتاژ انجام می شود. همچنین گیرنده های بتا - آدرنرژیک در این اثر دخالت دارند ولی گیرنده های آلفا - آدرنرژیک و اوپیوییدها و نیز سنتز نیتریک اکساید در آن نقشی ندارند. نتایج تحقیق می تواند مصرف سنتی فلفل سیاه در تسکین دردهای قاعدگی را تایید کند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غریب ناصری، محمدکاظم، و یحیاوی، هدی. (1385). اثر عصاره آبی میوه فلفل سیاه (Piper nigrum) بر فعالیت انقباضی رحم موش صحرایی غیر حامله. مجله علوم پایه پزشکی ایران، 9(3 (پیاپی 31))، 178-186. SID. https://sid.ir/paper/52370/fa

    Vancouver: کپی

    غریب ناصری محمدکاظم، یحیاوی هدی. اثر عصاره آبی میوه فلفل سیاه (Piper nigrum) بر فعالیت انقباضی رحم موش صحرایی غیر حامله. مجله علوم پایه پزشکی ایران[Internet]. 1385؛9(3 (پیاپی 31)):178-186. Available from: https://sid.ir/paper/52370/fa

    IEEE: کپی

    محمدکاظم غریب ناصری، و هدی یحیاوی، “اثر عصاره آبی میوه فلفل سیاه (Piper nigrum) بر فعالیت انقباضی رحم موش صحرایی غیر حامله،” مجله علوم پایه پزشکی ایران، vol. 9، no. 3 (پیاپی 31)، pp. 178–186، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/52370/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button