مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,652
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

893
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد هلیکوباکترپیلوری عصاره های آبی و متانولی زیره سبز (.Cuminum cyminum L) و ترخون (Artemisia dracunculus L) در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 193 | صفحه پایان 200

چکیده

 هدف: اگرچه عفونت هلیکوباکتر پیلوری HP)) که شایع ترین بیماری باکتریایی گوارشی در سراسر دنیا می باشد, با ترکیبی از عوامل آنتی بیوتیکی درمان می شود, اما گاهی درمان کامل نبوده و یا اثرات جانبی داروها مشاهده می شود. از طرف دیگر اثر بسیاری از گیاهان دارویی سنتی در برابر هلیکوباکترپیلوری آزمایش نشده است. در این تحقیق اثر ضد هلیکوباکترپیلوری زیره سبز و ترخون که از گیاهان معطر و دارویی بومی ایران می باشند و مصرف آن ها در ناراحتی های گوارشی گزارش شده است, بررسی شد.مواد و روش کار: اثر عصاره های پرکوله متانولی و آبی هر دو گیاه در برابر 45 سویه هلیکوباکترپیلوری جدا شده از بیماران با استفاده از دیسک های حاوی عصاره, در محیط مولرهینتون آگار حاوی امولسیون زرده تخم مرغ (EYE آگار) در مقایسه با آموکسی سیلین و مترونیدازول بررسی شد.نتایج: فعالیت عصاره متانولی زیره سبز و ترخون هر دو در برابر هلیکوباکترپیلوری به طور معنی داری بیشتر از عصاره آبی آنها بود (p<0.001). حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد (MIC) عصاره متانولی ترخون و زیره سبز 691µg/ml بود. حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) عصاره متانولی ترخون بالاتر از MIC آن و MBC عصاره متانولی زیره سبز برابر با MIC آن بود. عصاره های متانولی هر دو گیاه بعد از حرارت دادن در دمای اتوکلاو به مدت 20 دقیقه, فعالیت ضد باکتریایی خود را حفظ کردند. در بررسی های فیتوشیمیایی اولیه, وجود ساپونین و تانن در برگ های ترخون و وجود ساپونین در زیره سبز مشخص شد.نتیجه گیری: تحقیق در مورد محصولات طبیعی که مصرف آنها در طب سنتی برای ناراحتی های گوارشی گزارش شده, از نظر فعالیت ضد HP با ارزش است. در این پژوهش مشخص گردید که ترخون و زیره سبز, رشد این باکتری را در شرایط آزمایشگاهی مهار می کنند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نخعی مقدم، محبوبه، رمضانی، محمد، خواجه کرم الدینی، مهرانگیز، و ملک زاده، فریدون. (1385). اثر ضد هلیکوباکترپیلوری عصاره های آبی و متانولی زیره سبز (.Cuminum cyminum L) و ترخون (Artemisia dracunculus L) در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم پایه پزشکی ایران، 9(3 (پیاپی 31))، 193-200. SID. https://sid.ir/paper/52376/fa

    Vancouver: کپی

    نخعی مقدم محبوبه، رمضانی محمد، خواجه کرم الدینی مهرانگیز، ملک زاده فریدون. اثر ضد هلیکوباکترپیلوری عصاره های آبی و متانولی زیره سبز (.Cuminum cyminum L) و ترخون (Artemisia dracunculus L) در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم پایه پزشکی ایران[Internet]. 1385؛9(3 (پیاپی 31)):193-200. Available from: https://sid.ir/paper/52376/fa

    IEEE: کپی

    محبوبه نخعی مقدم، محمد رمضانی، مهرانگیز خواجه کرم الدینی، و فریدون ملک زاده، “اثر ضد هلیکوباکترپیلوری عصاره های آبی و متانولی زیره سبز (.Cuminum cyminum L) و ترخون (Artemisia dracunculus L) در شرایط آزمایشگاهی،” مجله علوم پایه پزشکی ایران، vol. 9، no. 3 (پیاپی 31)، pp. 193–200، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/52376/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button