مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

333
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

140
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیرکنترل کنندگی عصاره چند گونه گیاه مرتعی بر بیماری پوسیدگی خیار گلخانه ای (مطالعه موردی: اشکذر-یزد)

صفحات

 صفحه شروع 234 | صفحه پایان 247

چکیده

 استفاده از عصاره های گیاهی به دلیل داشتن خواص دارویی, ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی و عدم آلودگی های زیست محیطی و عوارض ناشی از سموم شیمیایی در کنترل عوامل میکروبی رو به پیشرفت است. در این پژوهش تأثیر ضد قارچی عصاره های آبی و اتانولی چهار گونه گیاه مرتعی به منظور کنترل بیماری مهلک پوسیدگی فیتوفتورایی خیار گلخانه ای, با عامل Phytophthora drechleri بررسی شد. ابتدا عصاره ی آبی و اتانولی اندام هوایی گیاهان آویشن شیرازی, درمنه کوهی برداشت شده در بهار و پائیز و ریشه ی شیرین بیان, با حلال های آبی و اتانولی استخراج شد. تأثیر عصاره ها بر روی شبه قارچ P. drechleri به دو روش دیسک گذاری کاغذی و اختلاط با محیط کشت مورد بررسی قرار گرفت. عصاره آبی درمنه پائیزه و شیرین بیان در روش اختلاط با محیط کشت (3000 پی پی ام) 100 درصد کنترل کنندگی نشان دادند. کمترین کنترل کنندگی (25/6 درصد) مربوط به عصاره آبی گونه گیاهی آویشن و در به کارگیری غلظت 500 پی پی ام در روش اختلاط با محیط کشت مشاهده شد. بیشترین کنترل کنندگی بیماری (کمتر از 73 درصد) در حلال الکلی بروش اختلاط با محیط کشت مربوط به عصاره درمنه بهاره و پاییزه بود. بیشترین کنترل کنندگی بیماری عمدتا در عصاره های آبی مشاهده و برتری حلال آبی نسبت به حلال اتانولی مشخص شد. نتایج بیانگر مناسب بودن عصاره گونه شیرین بیان و درمنه برداشت شده در پاییز با حلال آبی جهت کنترل بیماری می باشند. به طور کلی با توجه به نتایج, گیاهان بررسی شده در این تحقیق دارای قابلیت کنترل شبه قارچ P. drechleri بوده و عصاره های با حلال آبی به دلیل هزینه پائین تر, سازگاری با محیط زیست و اثرات ضد قارچی معنی دار به عنوان حلال مناسب جهت عصاره گیری گونه های مطالعه شده توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ذبحی، سیدعباس، خوانین زاده، علیرضا، غلام نژاد، جلال، و حکیمی، محمدحسین. (1399). تأثیرکنترل کنندگی عصاره چند گونه گیاه مرتعی بر بیماری پوسیدگی خیار گلخانه ای (مطالعه موردی: اشکذر-یزد). مرتع، 14(2 )، 234-247. SID. https://sid.ir/paper/523963/fa

    Vancouver: کپی

    ذبحی سیدعباس، خوانین زاده علیرضا، غلام نژاد جلال، حکیمی محمدحسین. تأثیرکنترل کنندگی عصاره چند گونه گیاه مرتعی بر بیماری پوسیدگی خیار گلخانه ای (مطالعه موردی: اشکذر-یزد). مرتع[Internet]. 1399؛14(2 ):234-247. Available from: https://sid.ir/paper/523963/fa

    IEEE: کپی

    سیدعباس ذبحی، علیرضا خوانین زاده، جلال غلام نژاد، و محمدحسین حکیمی، “تأثیرکنترل کنندگی عصاره چند گونه گیاه مرتعی بر بیماری پوسیدگی خیار گلخانه ای (مطالعه موردی: اشکذر-یزد)،” مرتع، vol. 14، no. 2 ، pp. 234–247، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/523963/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button