مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,397
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

527
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات جهش زایی قطره خوراکی هایپیران

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 99

چکیده

 گیاه گل راعی با نام علمی Hypericum perforatum بطور سنتی جهت درمان بسیاری از بیماریها به کار می رود. امروزه از این گیاه فرآورده ای تحت عنوان هایپیران تهیه شده است. این داروی گیاهی به شکل قطره خوراکی است و جهت تسکین دردهای میگرنی و به عنوان ضد افسردگی توصیه می گردد. هدف از این تحقیق بررسی اثرات جهش زایی این دارو بود. جهت بررسی اثرات جهش زایی قطره خوراکی هایپیران آزمون ایمز(Ames) به کار رفت. در این آزمون از سالمونلاتیفی موریوم استفاده شد. اوپران هیستیدین این سویه ها جهش یافته و وسویه حاصل جهت رشد وابسته به هیستیدین است.در این تحقیق از دو نوع سویه TA98 و TA100 استفاده گردید. سویه های TA98 و TA100 قادرند جهش های نقطه ای از نوع تغییر چهارچوب و جانشینی جفت باز را مشخص نمایند. سویه های TA98 و TA100 قادرند درحضور ماده جهش زا در محیط حداقل گلوکز آگار رشد نموده و ایجاد پرگنه نمایند. قطره خوراکی هایپیران در حجم های متفاوت 10, 20, 50, 100, 200, 250 و 300 میکرو لیتر تهیه گردید و سپس در معرض سویه های TA98 و TA100 قرار گرفت. TA98 و TA100 در محیط حداقل گلوکزآگار کشت داده شد و پس از 48 ساعت پرگنه های حاصل شمارش گردید. پرگنه های حاصل در محیط کشت حداقل شمارش شد و نسبت میانگین پرگنه های برگشتی در هر حجم به میانگین پرگنه های برگشتی کنترل محاسبه گردید. بر اساس ملاکهای ارزیابی میزان جهش حاصل محاسبه شد.قطره خوراکی به کار رفته, توانست در هر دو سویه TA98 و TA100 ایجاد جهش کند و هر دو جهش نقطه ای تغییر چهارچوب و جانشینی جفت باز را ایجاد نماید. بر اساس ملاکهای ارزیابی مربوط به آزمون ایمز این قطره احتمالا جهش زا می باشد و لازم است که آزمونهای تکمیلی دیگر جهش زایی نیز انجام گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادیان تهرانی، رعنا. (1381). بررسی اثرات جهش زایی قطره خوراکی هایپیران . مجله علوم پایه پزشکی ایران، 5(2 (پیاپی 14))، 95-99. SID. https://sid.ir/paper/52458/fa

    Vancouver: کپی

    مرادیان تهرانی رعنا. بررسی اثرات جهش زایی قطره خوراکی هایپیران . مجله علوم پایه پزشکی ایران[Internet]. 1381؛5(2 (پیاپی 14)):95-99. Available from: https://sid.ir/paper/52458/fa

    IEEE: کپی

    رعنا مرادیان تهرانی، “بررسی اثرات جهش زایی قطره خوراکی هایپیران ،” مجله علوم پایه پزشکی ایران، vol. 5، no. 2 (پیاپی 14)، pp. 95–99، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/52458/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button