Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

298
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

148
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آلودگی میکروبی لاشه گوسفند در فصول مختلف سال در کشتارگاه های سنتی استان چهارمحال و بختیاری

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 19

چکیده

 در این پژوهش میزان آلودگی گوسفندان کشتار شده در کشتارگاه های سنتی استان چهارمحال و بختیاری در چهار فصل بهار, تابستان, پاییز و زمستان مورد بررسی قرار گرفت. نمونه گیری به طور تصادفی در انتهای خط کشتار و قبل از توزیع لاشه های گوسفند از کشتارگاه های سنتی شهرهای شهرکرد, جونقان و بارده در فصول مختلف سال و به تعداد 30 لاشه در هر فصل( تعداد 10 لاشه در هر شهر) صورت گرفت. نمونه های اخذه شده درنایلون های استریل محفوظ و در مخازن سرد به آزمایشگاه ارسال گردید. برخی ویژگی-های میکروبی نظیر شمارش کلی میکر ارگانیسم ها, کلی فرم ها, استافیلو کوکوس اورئوس, کپک و مخمر و میکروب های سرما دوست و وجود باکتری های بیماری زا اشرشیا کولی و سالمونلا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد میزان بارمیکروبی لاشه ها در فصول مختلف با یکدیگر اختلاف معنی دار داشت(5/0p <) و با افزایش میزان سرمای محیطی در فصل زمستان از میزان بار میکروبی کاسته شد (01/0p <). لگاریتم تعداد باکتری در هر گرم گوشت برای شمارش کلی بار میکروبی در فصل بهار, تابستان, پاییز و زمستان به ترتیب20/5, 42/5, 68/4 و52/4 بود. نتایج تغییرات کلی فرم ها, استافیلو کوکوس اورئوس, کپک و مخمر و میکروب های سرما دوست در فصول مختلف سال نیز با یکدیگر متفاوت بود(5/0p <). نتایج این مطالعه همچنین نشان داد در فصول مورد بررسی لاشه های گوسفند فاقد سالمونلا بوده ولی باکتری اشرشیاکلی در تمام نمونه های لاشه مورد مطالعه وجود داشت که خصوصا در فصول گرم میزان آن بیشتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمی، مرتضی، و رحیمیان، یاسر. (1399). آلودگی میکروبی لاشه گوسفند در فصول مختلف سال در کشتارگاه های سنتی استان چهارمحال و بختیاری. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، 16(1 (پیاپی 40) )، 11-19. SID. https://sid.ir/paper/524984/fa

    Vancouver: کپی

    کرمی مرتضی، رحیمیان یاسر. آلودگی میکروبی لاشه گوسفند در فصول مختلف سال در کشتارگاه های سنتی استان چهارمحال و بختیاری. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)[Internet]. 1399؛16(1 (پیاپی 40) ):11-19. Available from: https://sid.ir/paper/524984/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی کرمی، و یاسر رحیمیان، “آلودگی میکروبی لاشه گوسفند در فصول مختلف سال در کشتارگاه های سنتی استان چهارمحال و بختیاری،” میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، vol. 16، no. 1 (پیاپی 40) ، pp. 11–19، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/524984/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا