Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

424
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

268
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر نانو کود ها بر عملکرد و ویژگی های کیفی ارقام برنج (Oryza sativa L. ) تحت شرایط مختلف آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 127

چکیده

 تا­ کنون تلاش های محققان جهت افزایش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی در کشور از طریق بهبود فرمولاسیون کودهای شیمیایی مرسوم با موفقیت اندکی همراه بوده است. به­ منظور بررسی بهینه­ سازی در کیفیت غذایی برنج تحت اثر نانو کودها در شرایط مختلف آبیاری, این آزمایش به­ صورت اسپیلت پلات فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در دو سال زراعی 96-1395 در ساری اجرا گردید. تیمارها شامل دو رقم برنج (شیرودی و هاشمی) به­ عنوان عامل اسپلیت و چهار مرحله قطع آبیاری (شاهد یا آبیاری دائم در طول دوره رشد, یک روز پس از ناپدید شدن آب از سطح خاک, سه روز پس از ناپدید شدن آب از سطح خاک و پنج روز پس از ناپدید شدن آب از سطح خاک) و سه سطح محلول­ پاشی نانوکود (نانو سیلیکون, نانو اکسید روی و نانو سیلیکون+ نانو اکسید روی) به­ عنوان عامل فاکتوریل بود. نتایج نشان داد که صفات انرژی تولیدی دانه, رطوبت, کربوهیدرات, چربی, ویتامین B1, ویتامین B2, ویتامین B3 تحت اثر محلول پاشی نانو کود در سطح احتمال یک و پنج درصد معنی دار شد. نتایج مقایسه میانگین اثر سه­ گانه عملکرد دانه نشان داد در رقم شیرودی با تیمار آبیاری دائم در طول دوره رشد به همراه مصرف نانو اکسید روی برابر با 529/7 تن در هکتار و کم­ ترین میزان در رقم هاشمی درمرحله پنج روز پس از ناپدید شدن آب از سطح خاک به همراه مصرف نانو سیلیکون برابر با 243/4 تن در هکتار به­ دست آمد. به­ طور کلی نتایج نشان داد که کاربرد نانو اکسید روی و نانو سیلیکون در شرایط قطع آّبیاری اثر مثبتی بر ویژگی های کمی و کیفی برنج دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارعی، مهرناز، فلاح آملی، هرمز، نیک نژاد، یوسف، و براری تاری، داوود. (1400). اثر نانو کود ها بر عملکرد و ویژگی های کیفی ارقام برنج (Oryza sativa L. ) تحت شرایط مختلف آبیاری. فیزیولوژی گیاهان زراعی، 13(1 (پیاپی 49) )، 109-127. SID. https://sid.ir/paper/525164/fa

    Vancouver: کپی

    زارعی مهرناز، فلاح آملی هرمز، نیک نژاد یوسف، براری تاری داوود. اثر نانو کود ها بر عملکرد و ویژگی های کیفی ارقام برنج (Oryza sativa L. ) تحت شرایط مختلف آبیاری. فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1400؛13(1 (پیاپی 49) ):109-127. Available from: https://sid.ir/paper/525164/fa

    IEEE: کپی

    مهرناز زارعی، هرمز فلاح آملی، یوسف نیک نژاد، و داوود براری تاری، “اثر نانو کود ها بر عملکرد و ویژگی های کیفی ارقام برنج (Oryza sativa L. ) تحت شرایط مختلف آبیاری،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 13، no. 1 (پیاپی 49) ، pp. 109–127، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/525164/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا