مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

289
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

144
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین دماهای کاردینال و مطالعه اثر دما بر کارایی پرایمینگ بذر پیاز خوراکی رقم زرگان (Allium Cepa cv, Zargan)

صفحات

 صفحه شروع 265 | صفحه پایان 277

چکیده

 به منظور بررسی اثر پرایمینگ بر جوانه زنی بذر پیاز خوراکی رقم زرگان در شرایط دمایی متفاوت این تحقیق با 6 سطح دمایی 5 تا 30 درجه سانتی گراد و سه پیش تیمار بذر یعنی شاهد, هیدرو پرایمینگ و هالو پرایمینگ با نیترات پتاسیم 0/5 % به مدت 12 ساعت با سه تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد پرایمینگ بذر پیاز با نیترات پتاسیم 0/5 % توانست بر مولفه های جوانه زنی موثر باشد. بذرهای پرایمینگ شده با نیترات پتاسیم 0/5 % میزان جوانه زنی بیشتری در دامنه های مختلف دمایی نشان دادند. نیترات پتاسیم 0/5 % توانست بر واکنش جوانه زنی به دما تاثیر گذاشته و بذرها در مقایسه با دو تیمار دیگر در دمای 5 درجه سانتی گراد در حدود 33/6 % جوانه زنی بیشتری داشتند. سایر نتایج نشان داد درصد جوانه زنی در دمای 20 درجه سانتی گراد در کلیه پیش تیمارها به حداکثر مقدار خود رسیدند و پس از آن تقریبا روند ثابتی داشتند. در ارزیابی مدل دوتکه ای برای پیش بینی دماهای کاردینال جوانه زنی بذر تیمار شده دماهای پایه, مطلوب و سقف به ترتیب 1/07, 27/38, 46/09 درجه سانتی گراد (در تیمار نیترات پتاسیم 0/5%), 1, 25, 43 درجه سانتی گراد (در تیمار هیدروپرایمینگ) و 1/09, 27/6, 46/12 درجه سانتی گراد (در تیمار شاهد) تعیین شد. برای پیش بینی زمان جوانه زنی در دماهای ثابت مختلف از مدل زمان-دمایی استفاده گردید که ضریب ثابت دمای طبیعی برابر 1872/794 درجه سانتیگراد ساعت بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیگم مرادی شکوریان، زهرا، عسکری سرچشمه، محمدعلی، دلشاد، مجتبی، و توکل افشاری، رضا. (1398). تعیین دماهای کاردینال و مطالعه اثر دما بر کارایی پرایمینگ بذر پیاز خوراکی رقم زرگان (Allium Cepa cv, Zargan). علوم و فناوری بذر ایران، 8(1 )، 265-277. SID. https://sid.ir/paper/525376/fa

    Vancouver: کپی

    بیگم مرادی شکوریان زهرا، عسکری سرچشمه محمدعلی، دلشاد مجتبی، توکل افشاری رضا. تعیین دماهای کاردینال و مطالعه اثر دما بر کارایی پرایمینگ بذر پیاز خوراکی رقم زرگان (Allium Cepa cv, Zargan). علوم و فناوری بذر ایران[Internet]. 1398؛8(1 ):265-277. Available from: https://sid.ir/paper/525376/fa

    IEEE: کپی

    زهرا بیگم مرادی شکوریان، محمدعلی عسکری سرچشمه، مجتبی دلشاد، و رضا توکل افشاری، “تعیین دماهای کاردینال و مطالعه اثر دما بر کارایی پرایمینگ بذر پیاز خوراکی رقم زرگان (Allium Cepa cv, Zargan)،” علوم و فناوری بذر ایران، vol. 8، no. 1 ، pp. 265–277، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/525376/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button