Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

149
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

80
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف شوری آب آبیاری بر تشعشع دریافتی و عملکرد برخی ژنوتیپ های پنبه

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 88

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف شوری آب آبیاری بر تشعشع دریافتی و عملکرد برخی ژنوتیپ های پنبه, پژوهشی در سال 1392 با استفاده از آزمایش کرت های یک بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در ایستگاه تحقیقات شوری و زه کشی رودشت اصفهان انجام شد. تیمارهای آب آبیاری در سه سطح (4, 8 و 12 دسی زیمنس بر متر) کرت های اصلی و دو رقم تجاری ورامین و شایان به همراه 6 موتانت پنبه کرت های فرعی را تشکیل دادند. تأثیر تیمارهای شوری بر صفات تعداد غوزه در بوته و عملکرد وش در سطح 5 درصد از نظر آماری معنی دار بود اما تأثیر برهمکنش شوری و ژنوتیپ بر عملکرد و اجزای عملکرد از نظر آماری معنی دار نبود. بر اساس نتایج در هنگام صبح مقدار نور دریافت شده در مرکز سایه انداز در تیمارهای 12, 8 و 4 دسی زیمنس بر متر به ترتیب برابر329, 317 و 303 فوت کندل و در ظهر به ترتیب 358, 348 و 310 فوت کندل بود. عملکرد وش در تیمار 8 و 12 دسی زیمنس بر متر نسبت به تیمار 4 دسی زیمنس بر متر به ترتیب 16 و 3/20 درصد کاهش یافت. رقم شایان با عملکرد 2852 کیلوگرم وش بالاترین مقدار عملکرد را تولید کرد اما تفاوت معنی داری بین عملکرد این رقم با سایر موتانت ها وجود نداشت. با در نظر گرفتن عملکرد و درصد کیل, رقم شایان و دو موتانت LM1673 و LM1303 برای کشت در منطقه مطالعه مناسب هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفرآقایی، مجید، و جلالی، امیرهوشنگ. (1398). تاثیر سطوح مختلف شوری آب آبیاری بر تشعشع دریافتی و عملکرد برخی ژنوتیپ های پنبه. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 32(3 (پیاپی 124) )، 75-88. SID. https://sid.ir/paper/526617/fa

    Vancouver: کپی

    جعفرآقایی مجید، جلالی امیرهوشنگ. تاثیر سطوح مختلف شوری آب آبیاری بر تشعشع دریافتی و عملکرد برخی ژنوتیپ های پنبه. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1398؛32(3 (پیاپی 124) ):75-88. Available from: https://sid.ir/paper/526617/fa

    IEEE: کپی

    مجید جعفرآقایی، و امیرهوشنگ جلالی، “تاثیر سطوح مختلف شوری آب آبیاری بر تشعشع دریافتی و عملکرد برخی ژنوتیپ های پنبه،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 32، no. 3 (پیاپی 124) ، pp. 75–88، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/526617/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا