Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,076
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

728
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شوری آب آبیاری و کود روی بر عملکرد و ترکیب شیمیایی گندم

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 141

کلیدواژه

چکیده

شوری منابع آب و خاک از مهمترین مشکلات کشاورزی در ایران است. در شرایط شوری, فراهمی عناصر غذایی در محلول خاک به واسطه غلظت زیاد یون های کلر و سدیم و بعضا کلسیم کاهش یافته و منجر به اختلال در تغذیه و بر هم خوردن تعادل عناصر غذایی گیاه می گردد. بنابراین نقش تغذیه صحیح در این شرایط بسیار حایز اهمیت بوده تا بتوان ضمن کمک به حفظ تعادل عناصر غذایی زمینه رشد مناسب و افزایش عملکرد گیاه را فراهم نمود. به منظور بررسی تاثیر شوری آب آبیاری و مصرف روی بر عملکرد و ترکیب شیمیایی گندم آزمایشی با مقادیر مختلف شوری آب آبیاری (شاهد, 4, 8 و 12 دسی زیمنس بر متر با استفاده از نمک های کلرید کلسیم و سدیم و سولفات منیزیم با نسبت مولی 1:1) و کود سولفات روی (0, 10, 20 و30 میلی گرم روی در کیلوگرم خاک و محلول پاشی با غلظت 3 در هزار) در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل با چهار تکرار در شرایط گلخانه انجام گرفت. نتایج نشان داد که شوری آب عملکرد دانه و کاه و کلش گندم را کاهش داد, در حالیکه مصرف روی در تمامی سطوح شوری به غیر از شوری 12 دسی زیمنس بر متر عملکرد را بهبود بخشید. بر اثر مصرف آب شور مقدار نیتروژن, فسفر, روی و آهن موجود در کاه و کلش و دانه, مقدار منگنز و مس در دانه و پتاسیم در کاه و کلش کاهش یافت. ولی, روی مصرفی توانست غلظت نیتروژن, روی و آهن در کاه و کلش و دانه, پتاسیم کاه و کلش و مس دانه را افزایش دهد. به طور کلی می توان چنین نتیجه گیری کرد که افزودن روی در شرایط شور ممکن است از طریق بهبود وضعیت عناصر غذایی در گیاه و کاهش اثرات شوری موجب رشد بیشتر و تا حدودی افزایش عملکرد گندم  گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

احمدی، محمد، آستارایی، علیرضا، کشاورز، پیمان، و نصیری محلاتی، مهدی. (1385). تاثیر شوری آب آبیاری و کود روی بر عملکرد و ترکیب شیمیایی گندم. بیابان، 11(1)، 129-141. SID. https://sid.ir/paper/5295/fa

Vancouver: کپی

احمدی محمد، آستارایی علیرضا، کشاورز پیمان، نصیری محلاتی مهدی. تاثیر شوری آب آبیاری و کود روی بر عملکرد و ترکیب شیمیایی گندم. بیابان[Internet]. 1385؛11(1):129-141. Available from: https://sid.ir/paper/5295/fa

IEEE: کپی

محمد احمدی، علیرضا آستارایی، پیمان کشاورز، و مهدی نصیری محلاتی، “تاثیر شوری آب آبیاری و کود روی بر عملکرد و ترکیب شیمیایی گندم،” بیابان، vol. 11، no. 1، pp. 129–141، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5295/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا