مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,113
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

340
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نقش لوبیا در کنترل علفهای هرز ذرت

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 86

چکیده

 از خصوصیات کشاورزی پایدار می توان به تنوع کشت گیاهان زراعی به جای کشت مداوم یکی یا چند گیاه زراعی یک ساله و کنترل آفات و بیماریها وعلف های هرز بوسیله روش های ابداعی کاهش دهنده مصرف آفت کش ها اشاره نمود. بدین جهت یکی از روش های موثر در کنترل علف های هرز استفاده از گیاهان با رشد سریع به صورت مخلوط با گیاهان وجینی می باشد که سهم زیادی در حفظ محیط زیست از اثرات مخرب علف کش های شیمیایی دارد. بدین منظور جهت تعیین نقش لوبیا در کنترل علف های هرز ذرت, آزمایشی در سال 1377 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران واقع در دولت آباد کرج انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 9 تیمار شامل: تک کشتی ذرت بدون وجین (MC), تک کشتی ذرت یک بار وجین (MW1), تک کشتی ذرت 2 بار وجین (MW2), %100 ذرت + %50 لوبیا (MB50), %100 ذرت + %30 لوبیا (MB30), %100 ذرت + %10 لوبیا (MB10), %75 ذرت + %25 لوبیا (M75B25), %50 ذرت + %50 لوبیا (M50B50) و تک کشتی لوبیا (B) و با 4 تکرار انجام شد. در طول فصل رشد به فواصل 2 هفته یک بار و به هنگام برداشت نهایی وزن خشک و سطح برگ دو محصول و وزن خشک علف های هرز به تفکیک گونه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که وجین باعث افزایش عملکرد بیولوژی ذرت گردید, اما تیمارهای مخلوط اثری بر این صفت نداشتند. کشت مخلوط تیمار %100 ذرت + %50 لوبیا (MB50) بیشترین کاهش را بر وزن خشک علف های هرز ذرت اعمال کرد. تیمار مذکور باعث کاهش وزن خشک علف های تاج خروس و تاج ریزی در مقایسه با شاهد ذرت بدون وجین گردید. اما در بین تیمارهای مخلوط از نظر سطح برگ ذرت تفاوتی مشاهده نشد و با افزایش تراکم لوبیا در مخلوط, سطح برگ لوبیا افزایش یافت. بدین جهت آنچه تعیین کننده موفقیت کشت مخلوط در شرایط بدون کنترل علف های هرز می باشد, سرعت گسترش سطح برگ لوبیا در مخلوط خواهد بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

موحدی دهنوی، محسن، مظاهری، داریوش، و بانکه ساز، احمد. (1380). نقش لوبیا در کنترل علفهای هرز ذرت. بیابان، 6(2)، 71-86. SID. https://sid.ir/paper/5334/fa

Vancouver: کپی

موحدی دهنوی محسن، مظاهری داریوش، بانکه ساز احمد. نقش لوبیا در کنترل علفهای هرز ذرت. بیابان[Internet]. 1380؛6(2):71-86. Available from: https://sid.ir/paper/5334/fa

IEEE: کپی

محسن موحدی دهنوی، داریوش مظاهری، و احمد بانکه ساز، “نقش لوبیا در کنترل علفهای هرز ذرت،” بیابان، vol. 6، no. 2، pp. 71–86، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5334/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button