مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,785
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

636
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسیدهای چرب غیر اشباع مگا- 3 بر کنترل قند چربی های خون بیماران دیابتی نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 16

چکیده

 مقدمه: عوارض آترواسکلروز از علل شایع مرگ و میر در بیماران دیابتی نوع 2 است . بر پایه بررسی های همه گیر شناختی, مصرف اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 3 باعث کاهش بیماریهای قلبی- عروقی می شود. در موردبرخی آثار متابولیک این مواد در بیماران دیابتی نتایج بررسی ها متناقض بوده است. هدف از این مطالعه بررسی آثار متابولیک این ترکیبات در یک گروه از بیماران دیابتی ایرانی بوده است. روشها: پنجاه بیمار دیابتی (20 مرد و 30 زن) با میانگین سنی 7.3±49 سال به طور تصادفی به دو گروه مورد (Case) و شاهد (control) تقسیم شدند. در ابتدای ورود به مطالعه غلظت های قند و چربی های خون, فشار خون و وزن بیماران اندازه گیری شد. بیماران گروه شاهد رژیم غذایی و بیماران گروه مورد رژیم غذایی و روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 3 به مدت 3 ماه دریافت کردند. در پایان مجددا پارامترهای اولیه اندازه گیری مقایسه شد. یافته ها: اسیدهای چرب غیر اشباع باعث کاهش معنی دار در غلظت تری گلیسریدهای خون در گروه مورد گردید(P<0.001) . وزن, قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله نیز اگر چه در این گروه کاهش داشتند, در مقایسه با گروه شاهد, این تغییرات بی اهمیت بود. کلسترول تام, HDL و LDL تغییری نداشتند. دوز داروهای کاهنده قند خون در هر دو گروه ثابت نگه داشته شد. نتیجه گیری: اسیدهای چرب امگا- 3 را می توان به عنوان کاهنده تری گلیسریدهای خون در بیماران دیابتی نوع 2 توصیه نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عمرانی، غلامحسین، مظلوم، زهره، سوید، محمود، و رشیدی، علی اشرف. (1381). اثر اسیدهای چرب غیر اشباع مگا- 3 بر کنترل قند چربی های خون بیماران دیابتی نوع 2. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 2(1)، 11-16. SID. https://sid.ir/paper/53861/fa

    Vancouver: کپی

    عمرانی غلامحسین، مظلوم زهره، سوید محمود، رشیدی علی اشرف. اثر اسیدهای چرب غیر اشباع مگا- 3 بر کنترل قند چربی های خون بیماران دیابتی نوع 2. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1381؛2(1):11-16. Available from: https://sid.ir/paper/53861/fa

    IEEE: کپی

    غلامحسین عمرانی، زهره مظلوم، محمود سوید، و علی اشرف رشیدی، “اثر اسیدهای چرب غیر اشباع مگا- 3 بر کنترل قند چربی های خون بیماران دیابتی نوع 2،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 2، no. 1، pp. 11–16، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/53861/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button