Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,840
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

818
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

6

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری روی جوانه زنی، وزن تر و خشک، محتوای یونی، پرولین، قند محلول و نشاسته گیاه

صفحات

 صفحه شروع 257 | صفحه پایان 266

چکیده

شوری یک مشکل در حال توسعه در خاک های کشاورزی است که رشد و نمو گیاه را تحت تاثیر قرار می دهد. شوری پتانسیل آبی سوبسترا کاهش داده و جذب آب و مواد غذایی توسط گیاه را محدود می کند. در این پژوهش اثر غلظتهای 0,100, 200, 300, 400, 500 میلی مولار NaCl بر روی جوانه زنی, وزن تر و وزن خشک, محتوای یون های Na+, K+, Cl¯, پرولین, قندهای محلول و نشاسته, هالوفیت Suaeda fruticosa مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که با افزایش شوری درصد جوانه زنی بذرهای این گیاه کاهش یافته و در تیمار 500 مولارNaCl  تقریبا بازداشته می شود. مقایسه گیاهان رشد یافته در شوری با نمونه شاهد نشان می دهد وزن تر و وزن خشک گیاهان تا شوری 200 میلی مولار افزایش و پس از آن کاهش می یابد. از اثرات دیگر شوری بر روی این گیاهان می توان به افزایش محتوای پرولین, قندهای محلول, یونهای Na+ و Cl¯ و کاهش محتوای یون K+ اشاره نمود. میزان نشاسته نیز تا تیمار 300 میلی مولار افزایش و پس از آن کاهش می یابد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پوراسماعیل، معصومه، قربانلی، مه لقا، و خاوری نژاد، رمضانعلی. (1384). اثر شوری روی جوانه زنی, وزن تر و خشک, محتوای یونی, پرولین, قند محلول و نشاسته گیاه. بیابان، 10(2)، 257-266. SID. https://sid.ir/paper/5389/fa

    Vancouver: کپی

    پوراسماعیل معصومه، قربانلی مه لقا، خاوری نژاد رمضانعلی. اثر شوری روی جوانه زنی, وزن تر و خشک, محتوای یونی, پرولین, قند محلول و نشاسته گیاه. بیابان[Internet]. 1384؛10(2):257-266. Available from: https://sid.ir/paper/5389/fa

    IEEE: کپی

    معصومه پوراسماعیل، مه لقا قربانلی، و رمضانعلی خاوری نژاد، “اثر شوری روی جوانه زنی, وزن تر و خشک, محتوای یونی, پرولین, قند محلول و نشاسته گیاه،” بیابان، vol. 10، no. 2، pp. 257–266، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5389/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا