مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,665
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

761
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عوامل شوری آب و خاک در منطقه برم دامغان

صفحات

 صفحه شروع 279 | صفحه پایان 292

چکیده

 منطقه برم دامغان در حاشیه کویر حاج علی قلی قرار دارد که به علت شور شدن منابع آب و خاک در معرض بیابانی شدن قرار دارد در این تحقیق سعی شده است تا از طریق بررسی عوامل شوری آب و خاک در این منطقه, راهکارهای مناسب ارایه شود. وسعت اراضی مورد مطالعه در حدود 1000 هکتار و شامل 7 حلقه چاه عمیق و نیز آب رودخانه چشمه علی (با دبی متوسط 30 لیتر در ثانیه) می باشد.برای انجام این تحقیق ابتدا محدوده مورد مطالعه با GPS مکان یابی شد. سپس جهت بررسی خاک منطقه, 15 پروفیل با توجه به الگوی کاشت مناسب و منابع آبی حفر شد و نمونه برداری از آن صورت گرفت. همچنین جهت بررسی آب منطقه, نمونه برداری از آب منطقه انجام شد. با آزمایش نمونه های آب و خاک, پارامترهای مورد نظر معین و همچنین وضعیت زمین شناسی حوضه بالا دست و میزان تاثیر آن روی منابع آب و خاک منطقه بررسی شد. در نهایت آمار و اطلاعات مربوطه توسط نرم افزارهای SAS وminitab  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. عوامل شوری آب در منطقه عبارتند از: برداشت بیش از حد آبهای زیر زمینی, سازندهای موجود در محل تغذیه آبهای زیر زمینی و شرایط اقلیمی. عوامل مهم شوری خاک عبارتند از: آبیاری با آب شور, رها کردن زمین, شیوه نادرست آبیاری, الگوی کشت نامناسب, شرایط اقلیمی و شکل اراضی.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زهتابیان، غلامرضا، احمدی، حسن، ترابی، سیدرضا، و سوری، مهشید. (1384). بررسی عوامل شوری آب و خاک در منطقه برم دامغان. بیابان، 10(2)، 279-292. SID. https://sid.ir/paper/5392/fa

    Vancouver: کپی

    زهتابیان غلامرضا، احمدی حسن، ترابی سیدرضا، سوری مهشید. بررسی عوامل شوری آب و خاک در منطقه برم دامغان. بیابان[Internet]. 1384؛10(2):279-292. Available from: https://sid.ir/paper/5392/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا زهتابیان، حسن احمدی، سیدرضا ترابی، و مهشید سوری، “بررسی عوامل شوری آب و خاک در منطقه برم دامغان،” بیابان، vol. 10، no. 2، pp. 279–292، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5392/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button