مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

7,283
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

2,857
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر خرما از نوع رطب بر روی قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع یک

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 34

چکیده

 مقدمه: نقش تغذیه در کنترل متابولیک بیماران مبتلا به دیابت به اثبات رسیده است. کنترل خوب متابولیک, از عوارض دیررس بیماری دیابت پیشگیری می کند. بیماران دیابتی از خوردن مواد شیرین محروم هستند و با توجه به اثر کربوهیدرات های مختلف بر قند خون, پزشکان و بیماران با پرسش های زیادی در مورد مصرف مواد غذایی حاوی کربوهیدرات روبرو هستند که از جمله این مواد غذایی خرماست. هدف از این مطالعه تعیین میزان قند خون بعد از مصرف خرما از نوع رطب و مقایسه آن با اثر قند حبه بر روی قند خون بیماران دیابتی نوع 1 بوده است. روش ها: در این مطالعه تعداد 20 نفر از بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 به روش متوالی انتخاب شدند و  به دو گروه 10 نفری تقسیم گردیدند و سپس به روش متقاطع مورد کارآزمایی بالینی قرارگرفتند. قند خون آنها در دو روز به فاصله یک هفته, قبل و در دقایق 30, 60, 90 و 120 بعد از مصرف یک خرمای 10 گرمی و قند حبه 5 گرمی اندازه گیری شد و ارقام به دست آمده با روش paired t test با هم مقایسه گردید. یافته ها: یافته های حاصل از این مطالعه تفاوت معنی داری را بین میزان قند خون بعد از خوردن قند حبه و بعد از خوردن خرما نشان نداد. همچنین سطح زیر منحنی قند خون طی 2 ساعت بعد از مصرف قند حبه و خرما محاسبه شد که برای قند حبه 1619±614 mg.min/dl و برای خرما 1572±967 mg.min/dl بدست آمد و با هم مقایسه گردید که آنها نیز تفاوت معنی داری با هم نداشتند. نتیجه گیری: در بیماران دیابتی افزایش قند خون برای مقدار یک عدد خرمای 10 گرمی از نوع رطب که 5 گرم کربوهیدرات دارد با یک قند حبه 5 گرمی  یکی است و لذا خوردن خرما در یک بیمار دیابتی برتری بر خوردن قند حبه ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رزاقی آذر، مریم، نوری، نازنین، و افشاریان، کامران. (1384). بررسی اثر خرما از نوع رطب بر روی قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع یک. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 4(3)، 27-34. SID. https://sid.ir/paper/53998/fa

    Vancouver: کپی

    رزاقی آذر مریم، نوری نازنین، افشاریان کامران. بررسی اثر خرما از نوع رطب بر روی قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع یک. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1384؛4(3):27-34. Available from: https://sid.ir/paper/53998/fa

    IEEE: کپی

    مریم رزاقی آذر، نازنین نوری، و کامران افشاریان، “بررسی اثر خرما از نوع رطب بر روی قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع یک،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 4، no. 3، pp. 27–34، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/53998/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button