مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,338
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

573
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی سطح آگاهی و عملکرد ساکنین تحت پوشش پایگاه تحقیقات جمعیتی دانشگاه علوم پزشکی تهران نسبت به عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی

صفحات

 صفحه شروع 175 | صفحه پایان 185

چکیده

 مقدمه: طی سال های اخیر, مطالعاتی در بعضی کشورها پیرامون عوامل خطر بیماری های قلب و عروق و آگاهی و عملکرد افراد نسبت به این عوامل صورت گرفته است. عوامل خطر بروز بیماری های قلبی و عروقی شامل عوامل غیرقابل تعدیل, رفتاری و فیزیولوژیک می باشند. با توجه به مطالعات اندک در این زمینه در ایران و ضرورت پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی, شناخت میزان آگاهی و سطح عملکرد افراد از این عوامل خطر مورد بررسی قرار گرفته است.روش ها: در این مطالعه مقطعی ابتدا 1576 نفر از ساکنین منطقه 17 پایگاه تحقیقات جمعیتی شهر تهران در سال 81 به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ای جدا شدند. از این میان 181 نفر مجددا انتخاب شدند. فراوانی هریک از عوامل موثر بر سلامت قلب و عروق مانند ورزش, کلسترول خون بالا, استعمال دخانیات, چاقی, فشار خون بالا, بیماری قند, سابقه فامیلی سکته قلبی, مرد بودن, هیجان و استرس, زندگی بدون تحرک, غذای پرنمک, مصرف سبزیجات و میوه جات, چربی حیوانی, غذای پرچرب و گوشت قرمز مورد بررسی قرار گرفت. همچنین عملکرد افراد مورد مطالعه جهت کنترل عوامل خطر نیز بررسی شد (نمونه گیری دو مرحله ای).یافته ها: در این مطالعه 8/71 درصد از افراد مورد مطالعه زن و 2/28 درصد از آنان مرد بودند. اطلاع افراد از بیماری های قلبی- عروقی با میزان تحصیلاتشان ارتباط معنی دار آماری داشت (P<0.001). به عقیده افراد مورد مطالعه, شایع ترین علل مرگ و میر بزرگسالان به ترتیب سکته قلبی (2/65%), تصادفات (44%) و سرطان ها (3/13%) بود.در این مطالعه 9/77% از افراد از تاثیر نمک در رژیم غذایی به عنوان عوامل خطر در بروز بیماری های قلبی و عروقی اطلاع داشتند و 74% افراد بنا به اظهار خودشان روغن مایع مصرف می نمودند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه, دانش افراد در مورد عوامل خطر بیماری های قلب و عروق از سطح بالایی برخوردار است. با این حال بین آگاهی افراد و عملکرد آنها تفاوت واضحی وجود دارد. ارایه الگوهای مناسب در تغذیه, فعالیت بدنی و فراهم آوردن برنامه های مدون آموزشی برای افراد جامعه, در عملکرد آنان بسیار موثر می باشند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

عدیلی، فاطمه، فخرزاده، حسین، نوری، معصومه، مکارم، جلیل، و اردشیرلاریجانی، محمدباقر. (1384). بررسی سطح آگاهی و عملکرد ساکنین تحت پوشش پایگاه تحقیقات جمعیتی دانشگاه علوم پزشکی تهران نسبت به عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 5(2)، 175-185. SID. https://sid.ir/paper/54033/fa

Vancouver: کپی

عدیلی فاطمه، فخرزاده حسین، نوری معصومه، مکارم جلیل، اردشیرلاریجانی محمدباقر. بررسی سطح آگاهی و عملکرد ساکنین تحت پوشش پایگاه تحقیقات جمعیتی دانشگاه علوم پزشکی تهران نسبت به عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1384؛5(2):175-185. Available from: https://sid.ir/paper/54033/fa

IEEE: کپی

فاطمه عدیلی، حسین فخرزاده، معصومه نوری، جلیل مکارم، و محمدباقر اردشیرلاریجانی، “بررسی سطح آگاهی و عملکرد ساکنین تحت پوشش پایگاه تحقیقات جمعیتی دانشگاه علوم پزشکی تهران نسبت به عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 5، no. 2، pp. 175–185، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54033/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا