مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,689
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف خوراکی بخش هوایی گیاه قره قاط سیاه بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون در موش صحرایی دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 158

چکیده

 مقدمه: کاهش سطح گلوکز و لیپیدهای سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت زیادی برخوردار است. در بررسی حاضر اثر مصرف خوراکی قره قاط بر میزان گلوکز و لیپیدهای سرم موش صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفت.روش ها: موش های صحرایی ماده به چهار گروه کنترل, کنترل تحت تیمار با قره قاط, دیابتی و دیابتی تحت درمان با قره قاط تقسیم شدند. دو گروه تحت تیمار با قره قاط, پودر گیاه مخلوط شده با غذای استاندارد موش (6.25%) را به مدت 4 هفته دریافت نمودند. میزان گلوکز, تری گلیسرید, کلسترول تام, کلسترول LDL و HDL سرم قبل از بررسی و در هفته های دوم و چهارم پس از بررسی تعیین گردید.یافته ها: میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی افزایش معنی داری را در هفته چهارم در مقایسه با هفته قبل از آزمایش نشان داد (P<0.001) و در گروه دیابتی تحت درمان با قره قاط کاهش معنی دار در مقایسه با گروه دیابتی مشاهده شد (P<0.01). به علاوه سطح تری گلیسرید در هفته چهارم در گروه دیابتی تحت درمان در مقایسه با گروه دیابتی بطور معنی دار پایین تر بود (P<0.05). از طرف دیگر در خصوص کلسترول تام, کلسترول HDL و LDL, تغییر معنی دار در مقایسه با گروه دیابتی مشاهده نشد.نتیجه گیری: مصرف خوراکی بخش هوایی قره قاط در مدل تجربی دیابت قندی دارای اثر هیپوگلیسمیک بوده و موجب تغییر سودمند در مورد تری گلیسیرید سرم می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روغنی، مهرداد، بلوچ نژادمجرد، توران دخت، و طاهری، ثمانه. (1386). اثر مصرف خوراکی بخش هوایی گیاه قره قاط سیاه بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون در موش صحرایی دیابتی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 7(2 (پیاپی 23))، 151-158. SID. https://sid.ir/paper/54095/fa

    Vancouver: کپی

    روغنی مهرداد، بلوچ نژادمجرد توران دخت، طاهری ثمانه. اثر مصرف خوراکی بخش هوایی گیاه قره قاط سیاه بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون در موش صحرایی دیابتی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1386؛7(2 (پیاپی 23)):151-158. Available from: https://sid.ir/paper/54095/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد روغنی، توران دخت بلوچ نژادمجرد، و ثمانه طاهری، “اثر مصرف خوراکی بخش هوایی گیاه قره قاط سیاه بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون در موش صحرایی دیابتی،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 7، no. 2 (پیاپی 23)، pp. 151–158، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54095/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button