مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,203
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

702
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سطوح سرمی آدیپونکتین در افراد چاق دیابتی و غیردیابتی

صفحات

 صفحه شروع 177 | صفحه پایان 187

کلیدواژه

نمایه توده بدنی (BMI)Q3
شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR)Q3

چکیده

 مقدمه :آدیپونکتین, هورمون مشتق از بافت چربی است که سطوح پایین آن با چاقی, مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 ارتباط دارد. هدف این مطالعه مقایسه سطوح سرمی آدیپونکتین در افراد چاق مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد چاق غیر دیابتی می باشد.روش ها: این مطالعه مقطعی روی 35 فرد چاق مبتلا به دیابت نوع 2 و 35 فرد چاق غیردیابتی همسان از نظر سن, جنس و نمایه توده بدنی انجام گرفت. پروفایل لیپید با روش آنزیمی اندازه گیری شد. از کیت NycoCard برای اندازه گیری هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1C) استفاده گردید. سطوح سرمی آدیپونکتین, انسولین و گلوکز به ترتیب با روش های ایمونواسی آنزیمی و گلوکز اکسیداز اندازه گیری شدند. جهت اندازه گیری مقاومت به انسولین ازشاخص (HOMA) و برای اندازه گیری حساسیت به انسولین از شاخص (ISQUIKI) استفاده شد.یافته ها: اختلاف میانگین سن و نمایه توده بدنی بین دو گروه ازنظر آماری معنی دار نبود. میانگین سطوح سرمی آدیپونکتین, کلسترول تام,کلسترول HDL و شاخص QUICKI در افراد غیردیابتی بطورکاملا معنی داری بیشتر از افراد دیابتی بود. سطوح سرمی آدیپونکتین در گروه دیابتی (15.74±6.70 mg/ml) بطورکاملا معنی داری کمتر از گروه غیر دیابتی بود (21.52±9.35 mg/ml). همچنین غلظت آدیپونکتین درگروه دیابتی 19.38±7.33 mg/ml) در مقابل 12.68±4.28 mg/ml) و گروه غیر دیابتی (24.63±10.52 mg/ml در مقابل 17.83±6.21 mg/ml) در زنان بطورکاملا معنی داری بیشتر از مردان بود.نتیجه گیری: دیابت نوع 2 با سطوح پایین آدیپونکتین مرتبط بوده واحتمالا آدیپونکتین در ارتباط پاتوفیزیولوژیکی چاقی با دیابت نوع 2نقش دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدزاده، قربان، ضرغامی، نصرت اله، بهرامی، امیر، و اردشیرلاریجانی، محمدباقر. (1386). سطوح سرمی آدیپونکتین در افراد چاق دیابتی و غیردیابتی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 7(2 (پیاپی 23))، 177-187. SID. https://sid.ir/paper/54098/fa

    Vancouver: کپی

    محمدزاده قربان، ضرغامی نصرت اله، بهرامی امیر، اردشیرلاریجانی محمدباقر. سطوح سرمی آدیپونکتین در افراد چاق دیابتی و غیردیابتی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1386؛7(2 (پیاپی 23)):177-187. Available from: https://sid.ir/paper/54098/fa

    IEEE: کپی

    قربان محمدزاده، نصرت اله ضرغامی، امیر بهرامی، و محمدباقر اردشیرلاریجانی، “سطوح سرمی آدیپونکتین در افراد چاق دیابتی و غیردیابتی،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 7، no. 2 (پیاپی 23)، pp. 177–187، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54098/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button