مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,529
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

642
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آزمایشگاهی تاثیر نوشابه های اسیدی گازدار بر میکروسختی مینای دندان شیری

صفحات

 صفحه شروع 211 | صفحه پایان 216

کلیدواژه

چکیده

 زمینه و هدف: مصرف نوشیدنیهای گازدار اسیدی مهمترین عامل اتیولوژیک اروژن محسوب می گردد. هدف از این مطالعه تعیین میزان تغییرات میکروسختی مینای دندانهای کانین شیری سالم در مواجهه با آب, نوشابه و دلستر می باشد.روش بررسی: این مطالعه به روش آزمایشگاهی - تجربی بر روی سی دندان کانین شیری سالم و فاقد هرگونه پوسیدگی, سایش, ترک و هیپوکلسیفیکاسیون انجام گردید. دندانها به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شده و میکروسختی دندانها اندازه گیری شد. هر گروه از دندانها به مدت پنج دقیقه در چهل سی سی از یکی از نوشیدنیها, بلافاصله پس از باز شدن درب بطری در آنها قرار گرفت. سطح مورد بررسی مربعی به ابعاد 2×2 میلی متر از مینای لبیال دندانها بود. در پایان میکروسختی دندانها مورد سنجش قرار گرفت. تغییرات میکروسختی با استفاده از آزمون Repeated measure ANOVA مورد قضاوت قرار گرفت و سطح معنی دار 0.05 به عنوان نتایج معنی دار تلقی شد.یافته ها: مقایسه میکروسختی اولیه و ثانویه نمونه ها در گروه «D» پس از مواجهه با (آب) کاهش معناداری را نشان ن می داد (P=0.7). در گروه «E» (دلستر) کاهش در میکروسختی مینا از لحاظ آماری معنی دار بود (P=0.001). در گروه «F» (نوشابه) نیز کاهش معناداری در میکروسختی پس از غوطه وری مشاهده شد (P=0.001).تغییرات بین گروهها نیز معنی دار بود. به وسیله آزمون ANOVA مشخص شد کاهش میکروسختی بین گروهها معنی دار می باشد. LSD بین آب با دلستر P=0.001, بین آب با نوشابه P=0.001 و بین نوشابه با دلستر P=0.01 بود. در گروه نوشابه نسبت به دلستر کاهش بیشتر در میکروسختی نمونه ها مشاهده گردید.نتیجه گیری: نوشابه و دلستر باعث کاهش معناداری در میکروسختی مینای دندان شیری می شوند. کاهش میکروسختی مینا پس از مواجهه با دلستر کمتر از نوشابه بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقگو، رزا، و عباسی، فرید. (1390). بررسی آزمایشگاهی تاثیر نوشابه های اسیدی گازدار بر میکروسختی مینای دندان شیری. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، 23(4 (مسلسل 81))، 211-216. SID. https://sid.ir/paper/54679/fa

    Vancouver: کپی

    حقگو رزا، عباسی فرید. بررسی آزمایشگاهی تاثیر نوشابه های اسیدی گازدار بر میکروسختی مینای دندان شیری. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)[Internet]. 1390؛23(4 (مسلسل 81)):211-216. Available from: https://sid.ir/paper/54679/fa

    IEEE: کپی

    رزا حقگو، و فرید عباسی، “بررسی آزمایشگاهی تاثیر نوشابه های اسیدی گازدار بر میکروسختی مینای دندان شیری،” مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، vol. 23، no. 4 (مسلسل 81)، pp. 211–216، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54679/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button